hírek

Az ikreket szülő anyák tovább élnek

Tovább élnek az ikreket szülő anyák, a hosszú élet titka azonban nem az ikerszülés, hanem az egészséges, így hosszabb életre számító anyák hoznak világra nagyobb eséllyel egyszerre több gyermeket - állapították meg amerikai kutatók.
2011.05.14. Hírek

OEFI: a helyi közösségek is tehetnek az egészségi esélyegyenlőtlenség ellen

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója szerint az egészségi esélyegyenlőtlenségek csökkentése érdekében nemcsak az állam, hanem az egyén és a közösség is sokat tehet; ez - egyebek mellett - azért fontos, mert az egészségi egyenlőtlenség miatt Magyarország keleti és nyugati fele között hét év különbség van az emberek várható élettartamában az utóbbi javára.
2011.05.13. Hírek

Az ACE-gátló este hatásosabb

Noha számos vérnyomásbeteg reggel veszi be a gyógyszereit, kanadai kutatók szerint a vérnyomáscsökkentők ACE-gátló néven ismert csoportja este hatásosabb.
2011.05.13. Hírek

Kormányszóvivő: megszűnik a passzív táppénz

Megszűnik a passzív táppénz néven ismert ellátás - jelentette be a kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, miután a kabinet a Széll Kálmán Tervvel összefüggésben több döntést is hozott a táppénzrendszer változtatásáról. Nagy Anna közölte azt is, hogy még májusban a kabinet elé kerülhet a rokkantnyugdíjakat érintő új szabályozás végleges változata.
2011.05.12. Hírek