hírek

Rétvári: a kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen

A kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, ezért az állam az anyagi támogatások mellett fontosnak tartja azon párok segítését is, akiknél egészségügyi problémák jelentenek akadályt a gyermekvállalásban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a "Természetes gyermekáldás" projekt szombati szakmai konferenciáját beharangozó sajtótájékoztatón.
2021.11.12. Hírek

Lovászy: az újabb technológiák segíthetik a fogyatékossággal élő embernek önállóságát

Minden fogyatékossággal élő ember számára biztosítani kell a teljesen önálló életvitel lehetőségét, amiben nagy szerepe lehet a tudomány fejlődésének, a biotechnológiai innovációknak - mondta a Miniszterelnökség stratégiai kutatásokért felelős miniszteri biztosa egy, az Európa Tanács magyar elnöksége által szervezett, a Parlamentben tartott esélyegyenlőségi konferencián.
2021.11.11. Hírek

Jövőre készül el az új gyermekpszichiátriai centrum Szegeden

Jövőre készül el ország legkorszerűbb gyermekpszichiátriai centruma, amely 2,2 milliárd forintból, uniós támogatással épül fel a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikájának Tisza-parti főépületéhez kapcsolódva - közölte Fendler Judit, az intézmény kancellárja kedden a helyszínen.
2021.11.10. Hírek

Három új, csúcskategóriás készülék segíti a betegellátást a Semmelweis Egyetem klinikáján

Az emlő- és a tüdődaganatok, a légmell, valamint a sürgősségi tüdőelváltozások pontosabb és gyorsabb felismerését, diagnózisát teszi lehetővé az a két, mesterséges intelligencia alkalmazásokkal ellátott röntgenberendezés és egy új, a legmodernebb emlődiagnosztikát biztosító mammográfiás készülék, amelyek ősztől segítik a betegellátást a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján.
2021.11.10. Hírek

Gyógyászati segédeszközök elektronikus vényfelírásra

2021. november 1-én lezárult a 2020. május 1-től tartó átmeneti időszak, mely az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) gyógyszeres eRecept moduljában, kizárólag a NEAK által engedélyezett, szűkebb terméklistán lévő gyógyászati segédeszközök elektronikus vényfelírására és kiadására nyújtott lehetőséget.
2021.11.09. Hírek

Sok magyar fiatal már csak magánegészségügybe jár

A fogorvosi ellátásnál, szűrővizsgálatoknál és szakorvosi ellátásoknál veszik a legtöbben igénybe a magánegészségügyi rendszert. A 35 év alattiak jelentős része pedig csak a magánegészségügyben keresi a megoldást.
2021.11.08. Hírek

A számítógépek menthetik meg az emberiséget a betegségektől? Mutatjuk a legújabb eredményeket!

Az egészségügy már régóta kiemelt terepe a mesterséges intelligenciának, a rohamos ütemben fejlődő technológia úgy tűnik be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Nincs olyan területe az egészségügynek, amit az AI ne lenne képes alapjaiban megváltoztatni. A következőkben végigvesszük, hogy hogyan járulhat hozzá napjaink legdinamikusabban fejlődő technológiája emberi életek millióinak megmentéséhez.
2021.11.08. Hírek

Influenza - Még nem igazolták a vírus jelenlétét

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint az elmúlt héten (október 25-31.) az országban 9500 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, szemben az azt megelőző heti 12 ezer esettel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön a honlapján.
2021.11.04. Hírek