hírek

Világszínvonalú technológia a szív- és érrendszeri diagnosztikában Kaposváron

Világszínvonalú technológiát képvisel a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek diagnosztizálásában az a CT-berendezés, amelyet csütörtökön állítottak rendszerbe a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában; az új eszközzel jelentősen nő a képalkotó diagnosztika hatékonysága, miközben a sugárterhelés minden korábbinál alacsonyabb lesz.
2011.05.06. Hírek

Napi Gazdaság - Rendezné az egészségügyi ügyeleti díjakat a kormány

Összesen kilenc, zömében egészségügyi törvényt kíván módosítani a kormányzat, amellyel egyebek mellett rendeznék az ügyeleti díjakat, rendet tennének a hagyományos növényi gyógyszerek terén és pontosítanák a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények körét - tudta meg a Napi Gazdaság.
2011.05.06. Hírek

Gyermeknőgyógyászok tanácskoznak Gyulán

Az utóbbi tíz esztendőben mintegy 20 százalékkal csökkent a 19 évnél fiatalabbak körében a művi abortuszok aránya, ez mindenekelőtt a felvilágosító programok hatékonyságát bizonyítja - mondta a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház főorvosa szerdán az MTI-nek, egy szakmai találkozó előtt.
2011.05.05. Hírek

Az asztma az ellentmondások és az elhallgatások betegsége (Ami az Asztma Világnapokon sem szokott szóba kerülni)

Az asztma civilizációs betegség, azaz szinte csak ott fordul elő, ahol leginkább természetellenesen viselkedik az ember, az egyedüli lény, amely önszántából hajlandó fennmaradását is veszélyeztető módon élni. Maga alakította, szennyezett környezetben lakik, iparilag manipulált élelmiszereket, és azokból is egészségtelenül túlzott mértékben eszik, iszik, és bár erről nemigen tud, jellemzően habzsoló étkezését követve, többnyire feleslegesen sokat lélegzik is.
2011.05.04. Hírek

Az egészségügyi tájékozatlanság még betegebbé tesz

Gyakrabban kerülnek kórházba és halálozási esélyük is rosszabb azoknak a szívelégtelenségben szenvedő, rendszeres orvosi kontroll alatt álló betegeknek, akik kevésbé tájékozottak betegségük alapjairól - mutatták ki vizsgálatukban amerikai szívgyógyászok.
2011.05.04. Hírek