hírek

Keresik az okát, hogyan szünteti meg a súlycsökkentő műtét a diabéteszt

A súlycsökkentő műtétek vélhetően olyan mértékben megváltoztatják a szervezet anyagcseréjét, amennyire a diéta önmagában nem képes, ez magyarázhatja azt a megfigyelést, hogy a sebészi beavatkozást követően már akkor megszűnik a páciens diabétesze, mielőtt sokat fogyna - közölték szerdán amerikai kutatók.
2011.05.01. Hírek

Szócska: alakuljon nemzeti betegfórum

Szócska Miklós szerint az elmúlt tíz évben létrehozott betegjogi rendszer már nem kellően hatékony, ezért a betegjogi szervezetekkel csütörtökön tartott egyeztetésen azt javasolta képviselőiknek, hogy hozzák létre a nemzeti betegfórumot.
2011.04.29. Hírek

OS - Emberi jog az optimális szülészeti ellátás

A nők jogai emberi jogok, és a nőknek joguk van a tájékozott döntéshez és az emberséges és bizonyítékokon alapuló ellátáshoz maguk és gyermekük számára a várandósgondozás, vajúdás, szülés és szoptatás során. – állapítja meg a Nemzetközi AnyaBaba-barát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés Az optimális szülészeti ellátás emberi jogi szempontból című tanulmánya.
2011.04.29. Hírek

Napirenden a parlagfű elleni komplex védekezés

A parlagfű okozta népegészségügyi problémák csak komplex módon kezelhetők - ebben egyetértés volt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén, mind a honatyák, mind a minisztériumok, mind pedig a civil szerveződések szakemberei és szakértői között.
2011.04.29. Hírek

Az egészségügy támogatása mellett kötelezte el magát az államfő

Schmitt Pál országjárása negyedik, elsősorban egészségügyi intézményekre koncentráló állomásán kijelentette, a jövőben az egészségügy első számú lobbistájává kíván előlépni. A köztársasági elnök Fejér megyében tett látogatásán amellett érvelt, hogy az egészségügyi pályát a fiatalok számára is vonzóvá kell tenni.
2011.04.29. Hírek