hírek

Júliustól az Országos Mentőszolgálat irányítja a betegszállítást is

Módosult a betegszállítási rendelet, így július elsejétől az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) irányítja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) kötött finanszírozási szerződéssel rendelkező betegszállító szervezetek tevékenységét is - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.
2011.04.28. Hírek

Megnyílt Debrecen első magánklinikája

Megnyílt Debrecen első magánklinikája; az Apolló Medical Center komplex diagnosztikai centrummal és a nyár végétől egynapos sebészeti ellátással várja a betegeket - jelentette be G. Kiss Gyula vezető főorvos szerdán sajtótájékoztatón.
2011.04.28. Hírek

Halálos kockázat a magas vérnyomás

Noha a magas vérnyomással élő amerikaiak halálozása az utolsó évtizedekben jelentősen csökkent, még mindig 57 százalékkal magasabb, mint a normális vérnyomásértékűeké. A Circulation című folyóiratban közölt tanulmány adatai nemcsak az amerikai médiát, de az orvostársadalmat is elkeserítették.
2011.04.27. Hírek

Bérkompenzációt kap a szabolcsi egészségügyi holding 3800 dolgozója

Bérkompenzációt kapnak az egykulcsos adórendszer miatt hátrányt szenvedő dolgozók a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt.-nél; az intézkedés több mint 3800 alkalmazottat érint a társasághoz tartozó kórházaknál - közölte Kiss Zoltán Tamás vezérigazgató az MTI-vel.
2011.04.26. Hírek