hírek

Emberi vesét hoztak létre őssejtekből

Emberi vesét hoztak létre őssejtekből brit tudósok, az áttörés eredményeként a transzplantációra váró betegek majdan saját szerveiket "növeszthetik" - közölte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.
2011.04.13. Hírek

Gyógyszerártámogatás: már az idén 25,9 milliárd forint csökkentés

Már az idén 25,9 milliárd forint megtakarítást remél a kormány azoktól az intézkedésektől, amivel a gyógyszer-ártámogatást csökkenti és amivel a gyógyszergyártók és -forgalmazók terheit növeli - írja a portfolio.hu kedden a birtokába került részletes kormányzati "elképzeléscsomagra" hivatkozva.
2011.04.13. Hírek

Éppen azokat nem vizsgálják, akiket kellene

A világ népessége öregszik, ennek megfelelően mind többen szorulnak közülük gyógyszeres kezelésre, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megbízásából végzett tanulmány adatai szerint azonban a gyógyszervizsgálatokban az időskorúak szinte sosem vesznek részt.
2011.04.13. Hírek

Az ország legkorszerűbb ultrahangkészülékét mutatták be Szegeden

Az emberi szervezetről a tudomány jelenlegi állása szerinti legpontosabb képet adó ultrahangkészüléket helyeztek üzembe Szegeden; a Dél-Alföldön egyedülálló egészségügyi berendezésnek köszönhetően a jövőben elkerülhetővé válik például a gyomortükrözés, mert a 4D-s ultrahang teljes mértékben képes feltérképezni a vizsgált testrész állapotát - közölte a gépet üzemeltető radiológus az MTI-vel.
2011.04.13. Hírek

Szakmai elismeréssel tennék vonzóbbá az egészségügyi szakdolgozói pályát

Az év egészségügyi szakdolgozója című pályázatot kedden hivatalosan is meghirdették, a kezdeményezők fő célkitűzése, hogy vonzóbbá tegyék ezt a pályát és javítsák a szakdolgozók elismertségét - mondta a pályázat egyik kiírója, a Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány képviselője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2011.04.13. Hírek