hírek

Lesz elegendő influenza elleni oltás idén?

A tavalyi szezonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felvásárolta a patikai forgalomnak szánt influenza vakcinákat a háziorvosoknál jelentkező igény biztonságos kielégítéséhez, aminek következtében azonban sokan még önköltségen sem jutottak védőoltáshoz a patikákban. Vajon megismétlődhet-e mindez idén is?
2021.10.29. Hírek

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat szerdán a romló koronavírusjárvány-helyzet miatt: a budapesti Gottsegen György intézetben és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban teljes körű látogatási tilalom lépett életbe. A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban és a szombathelyi Markusovszky Kórházban csütörtöktől, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban péntektől nem lehet látogatni a betegeket.
2021.10.28. Hírek

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2021.10.25. Hírek

Látogatási tilalmat vezetnek be a Semmelweis Egyetem

2021. október 21-től látogatási tilalmat vezetnek be a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív-és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán.
2021.10.21. Hírek

Beigazolódni látszik a magyar egészségügy átalakulása

Megváltozott az egészségügy Magyarországon, a hálapénz kivezetésének és az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének köszönhetően. A szereplők alkalmazkodnak, így a betegek is, és még többen keresik fel a magánklinikákat - hangzott el a Dr. Rose pénteki sajtóbeszélgetésén. A Budapest belvárosában működő intézmény 30%-os növekedést tud felmutatni idén és teljes kapacitáson pörögnek.
2021.10.18. Hírek

Vezérelhető lehet az öregedés mechanizmusa

Az ELTE és Semmelweis Egyetem kutatóinak elemzése szerint a DNS-lánc átkapcsolható úgy, hogy 5-6 évvel fiatalabb biológiai életkornak megfelelő állapotba kerülhessen az úgynevezett metilációs mintázat szerint.
2021.10.18. Hírek