hírek

Népszabadság - Bezárhat a patikák egyharmada

Bezárhat a patikák egyharmada, ha hatósági árasak lesznek a gyógyszerek, és ennek részeként az egészségbiztosító egységesen 20 százalékkal, jövőre 35 százalékkal kevesebbet fizet a gyártóknak a támogatott orvosságokért - írta szakértői véleményekre hivatkozva a Népszabadság szerdai száma.
2011.04.13. Hírek

Tavaly mintegy 14 százalékkal több szervátültetés történt az országban

Tavaly mintegy 14 százalékkal több szervátültetés történt az országban - tájékoztatta a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti klinikájának igazgatója az MTI-t; Langer Róbert szerint a fejlődés a "szakma elhivatottságának" eredménye, de fontos volt az is, hogy a magyarországi transzplantációs szakma erőfeszítéseihez végre politikai támogatás is társult.
2011.04.13. Hírek

Mostantól az emlősök végtagjai is visszanöveszthetők?

Egyszerű vegyi koktéllal kutatóknak sikerült elérniük egerek izomrostjainál, hogy egy újranövő végtag kezdeti stádiumának sejtjeivé váljanak. A gőték és szalamandrák mellett így most már emlősök is képesek lehetnek újranöveszteni elvesztett végtagjaikat.
2011.04.12. Hírek

A tüdőrákosok ötöde folytatja a dohányzást

A tüdőrákkal diagnosztizált emberek mintegy ötöde folytatja a dohányzást, ezzel veszélyezteti felépülését és életét - idézte az amerikai országos rákintézet által támogatott tanulmány eredményét a HealthDay című internetes egészségügyi portál.
2011.04.12. Hírek

A piros női ruha megelőzi a szívinfarktust

Ma már valamennyi iparilag fejlett országban szív- és érrendszeri betegségben hal meg a legtöbb nő, ám erről kevesen tudnak és még kevesebben tesznek ellene. Amerikai kutatók szerint azonban a "pirosruhás kampány" sokat segített a szívinfarktus gyakoriságának csökkentésében.
2011.04.12. Hírek

Egészségügyi állásbörze: egyre több egészségügyi dolgozó kell

Vízvári László Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) főigazgatója szerint az egészségügyi dolgozók hivatástudata jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügy működik. A munkaerőhiánytól és a munkakörülményektől függetlenül szerencsére ilyen hivatástudatú emberek mindig lesznek - jelentette ki.
2011.04.11. Hírek

Magyar Nemzet - Változások a gyógyszerpiacon, közel 26 milliárdot szeretne megtakarítani a kormány

A Magyar Nemzet úgy tudja, írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július 1-től milyen intézkedéseket tervez a kormány. A tervezett lépesek között - amelyektől 25,9 milliárd forint megtakarítást vár a kabinet - szerepel egyebek mellett a gyógyszergyártói befizetések növelése és a koleszterinszint-csökkentők támogatásának a mérséklése.
2011.04.11. Hírek