hírek

OS - Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának közleménye

Az emberi lét méltóságának egyik legfontosabb kérdésében, az egészség fenntarthatóságában egyetértésre van szükség – ez az Egészségügyi Világnap üzenete. A betegjogok érvényesíthetősége, az egészségügyi ellátórendszer működésének körülményei és feltételrendszere hosszútávon meghatározhatja az ország népessége és a következő generációk testi és lelki állapotát - emlékeztet Szabó Máté ombudsman.
2011.04.10. Hírek

Előrelépés a Parkinson-kór kutatásában

Egy gén mutációja akadályozza meg, hogy a Parkinson-kórban szenvedő páciensek agysejtjei hatékonyan távolítsák el a degeneratív betegségben kulcsszerepet játszó fehérjét - közölték kanadai kutatók.
2011.04.09. Hírek

Hatékonyabb és biztonságosabb a személyre szabott orvoslás

A személyre szabott orvoslással, az optimális gyógyszer kiválasztásával hatékonyabban és biztonságosabban gyógyíthatják a betegeket - erről Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Molekuláris Neurológiai Klinikai és Kutatási Központjának igazgatója beszélt az MTI-nek csütörtökön adott interjújában.
2011.04.08. Hírek

Szócska: egészséges életmóddal 14 évvel többet élhetnénk

A rendszeres fizikai aktivitás, a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás, valamint a dohányzás kerülése átlagosan 14 évvel növelheti a várható élettartamot - hangsúlyozta Szócska Miklós az egészség világnapja alkalmából a Normafánál tartott rendhagyó sajtótájékoztatón.
2011.04.08. Hírek

Tarlós: néhány héten belül dönthet a kormány a fővárosi kórházak ügyében

A főpolgármester szerint néhány héten belül a kormány elé kerül a kórházak fenntartásának, működtetésének kérdése; Tarlós István csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában ezzel indokolta, hogy helyettese a Fővárosi Közgyűlés előző napi ülésén visszavonta a kórházak integrációját célzó előterjesztését.
2011.04.08. Hírek

Influenza - 82 ember halt meg, már csak szórványosan terjed a vírus

A múlt hét végéig 82 ember halt meg influenza okozta megbetegedés következtében ebben az influenzaszezonban Magyarországon, ilyen jellegű megbetegedések már csak szórványosan fordulnak elő - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
2011.04.07. Hírek

Április közepétől bizonyos gyógyszerek olcsóbbak lesznek

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) rendkívüli, hóközi ármódosításának köszönhetően április 16-tól átlagosan 30 százalékkal olcsóbb lesz egy bizonyos gyógyszercég - a Medico Uno - 32 készítménye. Az árváltozásról az OEP szerdán tájékoztatta a cég megnevezése nélkül az MTI-t.
2011.04.07. Hírek