hírek

Tudományos akadémiák: a fertőzések még mindig nagy kihívást jelentenek Európában

A fertőző betegségek kezelése Európa egészségügyi terheinek 10 százalékát teszi ki, s a kontinens lakossága változatlanul védtelen e kórokkal szemben - olvasható egyebek között az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) legfrissebb jelentésében, amelyet az Egészség Világnapjához (április 7.) kapcsolódva hoztak nyilvánosságra.
2011.04.06. Hírek

Baktériumok melegágya az automata vízcsap

A mozgásérzékelős vízcsapok nem csupán irodák és éttermek mellékhelységeiben, hanem a kórházakban is egyre inkább elterjednek, ott ugyanis a higiéniai hiányosságoknak akár halálos következményei is lehetnek. Annál meglepőbb eredménnyel zárult egy neves amerikai klinika vizsgálata: az automata vízcsapokból folyó vízben háromszor olyan gyakran találtak baktériumot, mint a hagyományos vízcsapokban.
2011.04.06. Hírek

Az OMSZ átmenetileg tovább használná a tízévesnél öregebb, de műszakilag megfelelő mentőautókat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kezdeményezte az Állami és Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálatnál, hogy az új mentőkocsik megérkezéséig tovább használhassák a tízévesnél öregebb, de közlekedésbiztonsági szempontból műszakilag megfelelő járműveiket - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság kedden az MTI megkeresésére.
2011.04.06. Hírek

Őssejt laboratórium Debrecenben

Őssejt laboratóriumot hoztak létre európai uniós támogatással a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetében - jelentette be Szatmári István egyetemi adjunktus, projektgazda hétfőn sajtótájékoztatón.
2011.04.05. Hírek

Áprilistól több pénzt kaphatnak a háziorvosok

Hatályba lépett április elsején az új háziorvosi indikátorrendszer, így emelkedhet a háziorvosok bevétele, és magasabb színvonalú lehet az ellátás - közölte az egészségügyért felelős államtitkárság hétfőn az MTI-vel.
2011.04.05. Hírek