hírek

Az egészségügyi szakdolgozók körében nagy a létszámhiány

Az elmúlt években a háromszorosára emelkedett az elvándorló ápolók száma, így az egészségügyi szakdolgozók körében is égető probléma a létszámhiány - mondta Kubonyi Jolán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) alelnöke pénteken az MTI-nek.
2011.04.04. Hírek

Jobb az orrunk, mint hinnénk

Az orrnyálkahártya receptorairól a szagot bonyolult idegi folyamat útján kerülnek az agy szaglóközpontjába, amelynek elemző munkája után dönthetjük el, hogy például egy étel ehető-e vagy sem. Egy amerikai kutatócsoport négy éve tartó vizsgálata szerint még ma is sokkal jobban működik ez az érzékszervünk, mint gondolnánk.
2011.04.03. Hírek

Új tesztek és kezelések sugárfertőzés esetére

A japán atomerőmű-baleset ismét ráirányította a figyelmet a tényre, hogy kevés kezelés áll rendelkezésre a nagy sugárdózist kapott emberek megsegítésére; néhány teszt és szer azonban fejlesztés alatt áll az Egyesült Államokban.
2011.04.03. Hírek

Oroszországot elérte a japán atomerőművek sugárzása, Csernobilt megnyitották a turistáknak

Az orosz meteorológusok közölték, hogy az orosz Távol-Keleten is regisztráltak jód 131-es izotópot, de minimális, veszélytelen mértékben. A tisztiorvosi hivatal szerint azonban a Fukusima japán atomerőműből eredő nukleáris részecskék nem érték el Oroszországot, és megerősítették, hogy megvizsgálnak minden olyan közlekedési eszközt, személyt és szállítmányt, amely abból az irányból érkezik.
2011.04.02. Hírek

Éger István: az egészségügy minden területe hiányszakma

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint Magyarországon ma az egészségügy minden szegmense hiányszakma; Éger István csütörtökön, országjáró körútja debreceni állomásának sajtótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott, hogy bizonyos területeken az orvoshiány már a műtétek sikerességét is rontja.
2011.04.01. Hírek