hírek

Szócska: átszervezik az egészségügyi háttérintézmények rendszerét

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), a tisztiorvosi intézményrendszer és a mentőszolgálat változatlan státuszban marad az egészségügyi háttérintézmények átszervezése során, de két területen komoly átalakítás várható – közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.
2011.03.30. Hírek

OEP: bizonyos készítmények olcsóbbak lehetnek

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) árversenyt indított a több hatóanyagot tartalmazó kombinációs készítmények körében is; ennek hatására bizonyos készítmények olcsóbbá válhatnak a jövőben - közölte az OEP hétfőn az MTI-vel.
2011.03.29. Hírek

Vérkoleszterin és rákkutatás

A "hasznos" HDL-koleszterin nem csak a szívinfarktus megelőzésére alkalmas, hanem bizonyos rosszindulatú daganatok kockázatát is csökkenti. Holland kutatók vezette, nemzetközi kutatócsoport vizsgálatának eredményeit a bélbetegségek nemzetközi szakfolyóirata, a Gut közölte.
2011.03.29. Hírek

Április végére felállhat az új egészségügyi szakmai kollégiumi rendszer

Várhatóan április végére felállhat az egészségügy új szakmai kollégiumi rendszere, miután a jövő héten megjelenik az erről szóló jogszabály - mondta Velkey György, a rendszer előkészítésével megbízott szakember pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy a medicalonline.hu aznapi cikke szerint késik az új rendszer felállítása.
2011.03.28. Hírek