hírek

Szócska: a népegészségügy mély válságban van

A népegészségügy az egészségügy más területeihez hasonlóan mély válságban van, ezért teljes megújulásra szorul - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy szerdán Hódmezővásárhelyen rendezett konferencián.
2011.03.24. Hírek

OGY - Az egészségügyi bizottság döntő többsége szerint az abortusz szigorítása nem aktuális kérdés

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén a kormánypártok, az MSZP és LMP is egyetértett abban, hogy az abortuszok számának csökkentése fontos és kikerülhetetlen feladat, de jelenleg nem aktuális; a testület így nem szavazta meg, hogy tárgysorozatba kerüljön az a jobbikos képviselők által benyújtott javaslat, melyben a magzati élet védelméről szóló törvényt szigorítanák.
2011.03.24. Hírek

Európába is elért igen csekély radioaktivitás Japánból

Európába is elértek már Japánból igen kis mennyiségű radioaktív részecskéket tartalmazó légáramlatok. Szerdán Izlandon regisztráltak rendkívül csekély radioaktivitást és az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) szerint egy alig mérhető koncentráció Ausztriát is elérhette.
2011.03.24. Hírek

EU-elnökség - Tiszti főorvosok, főnővérek és antibiotikum-rezisztenciával foglalkozó szakemberek tanácskoztak Budapesten

Az egészségügyi rendszerek egyenlőtlenségének csökkentése, a nővérek életpályamodelljének kiépítése, valamint a tudatos antibiotikum-használat kialakítása volt a téma azon a kétnapos tanácskozáson, amelyet az uniós tagországok tiszti főorvosai, főnővérei és antibiotikum-rezisztenciával foglalkozó szakemberei részvételével tartottak Budapesten - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-t.
2011.03.23. Hírek