hírek

Kalciumot – nemcsak a csontoknak

A kalcium ugyanolyan alapvető a földi élethez, mint a szén, bár ezt kevésbé szokták emlegetni – mondja dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának belgyógyászendokrinológusa. Szükség van rá a szaporodástól kezdve az ideg- és izomsejtek működésén át a sejtek közötti és sejten belüli kommunikációhoz egyaránt. (x)
2011.03.23. Hírek

Magyar Nemzet - Megyei kórházak a Pannon-modellért

Három megye egészségügyi intézményeinek integrációjával már jövőre megkezdené működését a Pannon Egészségügyi Társulás (PET), ha szabad utat kap a modell, amely máshol húzná meg az együttműködés földrajzi határait, mint az egészségügyi kormányzat Semmelweis-terve - írja a szerdai Magyar Nemzet.
2011.03.23. Hírek

Kórházukért demonstráltak dolgozók és betegek Miskolcon

Néma demonstrációt tartottak a miskolci Szent Ferenc Kórház dolgozói, betegei és betegképviseleti szervezetei kedden a városban amiatt, hogy a fenntartó Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat az intézmény önállóságának megszüntetéséről döntött és azt integrálná a megyei kórházba. Az önkormányzat azt közölte: értetlenül áll a fenntartásában lévő kórházak gazdasági integrációját érő támadások előtt.
2011.03.23. Hírek

Az Amerikai Szív Szövetség új ajánlása

Több nő hal meg szív-és érrendszeri betegségben, mint férfi, így a világ egyik legnagyobb kardiológiai tudományos társasága, az Amerikai Szív Szövetség (AHA) megújított formában közölte a nők szívbetegségének megelőzésére összeállított ajánlásait.
2011.03.22. Hírek

Áttörés a gyógyszerek agyba való juttatására

Hatóanyagok agyba való juttatására dolgoztak ki alapvetően új szállítási mechanizmust a test saját transzportereinek felhasználásával az Oxfordi Egyetem tudósai egérkísérletekben - közölte a BBC hírportálja
2011.03.22. Hírek