hírek

Fejlesztés a debreceni Kenézy kórházban

Európai uniós forrásból megújul a debreceni Kenézy Gyula kórház sürgősségi osztálya; az 520 millió forintos beruházás alapkövét kedden helyezték el a fenntartó hajdú-bihari és a debreceni önkormányzat, a kormányhivatal és a kórház vezetői.
2011.03.09. Hírek

Új terápiás lehetőség az epilepszia kezelésében

Jelentősen csökkenthető az epilepsziás görcsrohamok gyakorisága az úgynevezett mély agyi stimulációs eszköz (agyi pacemaker) beültetésével; az új sebészeti eljárást a világon elsők között a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján és Neurológiai Klinikáján a napokban kezdték alkalmazni.
2011.03.09. Hírek

OS - A H1N1-pánik tanulságai - Áder János sajtóközleménye

Az Európai Parlament plenáris ülése ma elfogadta a H1N1 vírus okozta járvány uniós kezeléséről szóló jelentést, amely szerint az EU túlreagálta a valódi veszélyt. Az állásfoglalás fő üzenete, hogy az Uniónak a jövőben nagyobb függetlenségre, átláthatóságra és több együttműködésre van szüksége a hasonló helyzetek megfelelő értékeléséhez.
2011.03.09. Hírek

Remény a bélrák korai DNS-tesztjére

Két gént vizsgálva állapították meg brit kutatók, hogy bizonyos tesztek alkalmasak lehetnek a bélfalon jelentkező jóindulatú polip és a bélrák megkülönböztetésére - közölte a hétvégén a BBC hírportálja
2011.03.08. Hírek

OGY - Ismét kötelező az egészségügyben a kamarai tagság

Visszaállította hétfői döntésével az Országgyűlés a kötelező kamarai tagságot az egészségügyi dolgozók számára. Így június elsejétől csak az végezhet egészségügyi tevékenységet, aki szerepel a működési nyilvántartásban, és tagságot vállal valamelyik szakmai köztestületben.
2011.03.08. Hírek

Hosszú életre számíthat, akinek vérében sok a védő koleszterin

Ha a koleszterinről beszélünk, általában az érelmeszesedéshez, infarktushoz vezető "rossz" LDL-koleszterinre gondolunk, pedig létezik az ellenkező hatású, HDL-koleszterin is, amely friss kutatások szerint magas koncentrációban található a nagyon idős kort megérő férfiak vérében - olvasható az American Journal of Cardiology című folyóiratban.
2011.03.08. Hírek