hírek

Defibrillátorokat kapott a budapesti rendőrség

Öt félautomata defibrillátort kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), a készülékek a közlekedésrendészeti és a bevetési részlegekhez kerülnek - jelentették be a BRFK, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, valamint a HELP program képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon.
2011.03.07. Hírek

OS - A kormány elfogadta az intézeten kívüli szülésről szóló rendeletet

A Kormány egy közel két évtizede húzódó probléma végére tett pontot a mai napon, amikor elfogadta az Egészségügyért Felelős Államtitkárság tervezetét az otthonszülés legalizálására vonatkozóan. Az Államtitkárság által prioritásként kezelt otthonszülésről szóló szabályozás alternatívát kínálhat a várandós nők részére a biztonságos szülés helyének megválasztásakor.
2011.03.03. Hírek

A szabad gyökök jó oldala

A biológiában eddig szinte minden rosszat, hátrányosat a szabad gyököknek tulajdonítottak, az érelmeszesedéstől az öregedésig. Svéd kutatók új vizsgálata, melynek eredményeit a Journal of Physiology közölte, azt jelzi, hogy mint minden élettani jelenség, ez is adagolás kérdése: kevés ilyen molekula kedvező, sőt létfontosságú lehet a szív egészséges működéséhez.
2011.03.03. Hírek