hírek

Népszabadság: jönnek az egészségügyi adók

Nemcsak az egészségügyi kiadásokon nyesne, hanem az azokat fedező bevételeket is növelné a kormány - írja a Népszabadság a keddi lapszámban a Századvég Gazdaságkutató Zrt. új adónemekkel számoló tanulmányát idézve.
2011.03.01. Hírek

A ritka betegségek világnapja

Február 28. a ritka betegségek világnapja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére. Célja a figyelemfelhívás, ugyanis a ritka betegségben szenvedők gyakran az egészségügyi rendszerek "árvái", akik diagnózis, kezelés és kutatás nélkül, ezért szinte reménytelenül küzdenek betegségükkel. Az idei világnap mottója - "Ritkák, de egyenjogúak" - arra utal, hogy sok ritka betegséggel élőt nem egyenlő esélyekkel kezelnek.
2011.02.28. Hírek

Nyelvtudással az Alzheimer-kór ellen

Az anyanyelvük mellett egy másik nyelvet is beszélők szervezete ellenállóbb az Alzheimer-kórral szemben, mint a csak egy nyelvet ismerőké. Az előbbiek esetében több mint öt évvel később jelentkeznek a feledékenység tünetei, mint egynyelvűeknél - állapították meg kanadai kutatók.
2011.02.28. Hírek

OEP-főigazgató: javítani kell a szervezetről kialakult összképet

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója szerint javítani kell a szervezetről kialakult összképet, a hatékonyabb működés érdekében további belső szervezeti átalakításokra van szükség, és felül kell vizsgálni a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök támogatási rendszerét.
2011.02.28. Hírek

EU-elnökség - Szaktárca: az egészségügyi munkaerőhelyzet javítása kiemelt feladat a magyar félévben

A határon átnyúló egészségügy kérdéseire és a szakmunkaerő helyzetére kiemelt figyelem jut a soros magyar EU-elnökség idején; az uniós szakminiszterek áprilisi informális gödöllői tanácskozásán az ellátórendszerek modernizációját vitatják meg - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
2011.02.28. Hírek