hírek

Kulcsszerepben a gyerek - Változó családmodell

Gyermekközpontú, gyermekszerető nép a magyar - a megállapítás gyakran hangoztatott és elfogadott, ennek ellenére megkérdőjelezhető a deklaráción túli tények tükrében. Legalábbis ez derült ki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese, a kiváló tudós-kutató, Kopp Mária vezette Népesedési Kerekasztal legutóbbi tájékoztatóján.
2011.02.25. Hírek

Magyar Hírlap - Végleg lezárták a méregkutat az egyetemen

Lezárta a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség a gödöllői Szent István Egyetemen azt a kutat, amely miatt génkárosító, betiltott gyomirtószerrel mérgezett víz folyt az oktatási intézmény, egyes feltételezések szerint Gödöllő ivóvízrendszerében - írja a pénteki Magyar Hírlap.
2011.02.25. Hírek

Megnyílt az ország első gyermekhospice-háza Pécsen

Megnyílt az ország első gyermekhospice-háza szerdán Pécsen; a tavaly májusban átadott épület a napokban kapta meg a működési engedélyt, első lakója várhatóan a jövő héten költözik be - mondta Gyura Barbara, az építtető Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
2011.02.24. Hírek

A kiújuló mellráknál kisebb a szűrés hatékonysága

Az Egyesült Államok legnagyobb mammográfiás regiszteréből származó információkon alapuló új eredmények azt mutatják, hogy a korábban már mellrákkal kezelt nőknél kisebb hatékonysággal mutatja ki a vizsgálat a megjelenő újabb tumort.
2011.02.24. Hírek

Új vezető a Magyar Légimentő Kft. élén

Visszahívta tisztségéből a Magyar Légimentő Kft. ügyvezető igazgatóját, Túri Pétert szerdán a társaság alapítójaként az Országos Mentőszolgálat, ezzel egyidejűleg Temesvári Pétert bízta meg az ügyvezetői teendők ellátásával - közölte a mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2011.02.24. Hírek