hírek

Az érszűkületes nők állapota rapidabban romlik, mint a férfiaké

A korszerű diagnosztikai technikák igazolták, hogy az alsó végtagi érszűkület ugyanolyan gyakori nőkben, mint férfiakban, de egy új vizsgálat azt is bizonyította, hogy a súlyos betegség a nőbetegekben gyorsabban romlik, mint a férfiakban. A tanulmányt az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóirata közölte.
2011.02.21. Hírek

Hatékony új véralvadásgátló

Az Apixaban új véralvadásgátló készítmény egy hatalmas nemzetközi vizsgálat tanúsága szerint hatékonyabban gátolja a leggyakoribb szívritmuszavar okozta szövődmények előfordulását, mint az aszpirin. Az AVERROES tanulmány eredményeit a világ legolvasottabb orvosi hetilapja, a New England Journal of Medicine (NEJM) közölte.
2011.02.19. Hírek

Halász János: átalakul a népegészségügy

A népegészségügy finanszírozása és intézményrendszere is átalakításra szorul - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben, amikor a helyi egyetem népegészségügyi karának vezetőivel találkozott.
2011.02.18. Hírek

Egészségügy - A cseh kormány nem hátrál meg

A cseh kormány nem kíván meghátrálni a magasabb bért szorgalmazó kórházi orvosok követelései elől; az egészségügyi miniszter és az orvosi szakszervezet közti megállapodást csak azzal a feltétellel hagyja jóvá, ha az orvosok befejezik tiltakozó akciójukat és visszavonják felmondásukat - közölte Petr Necas, miniszterelnök a kormány szerdai ülése után.
2011.02.17. Hírek

Influenza - Lassult a járvány terjedése

Továbbra is terjed az influenza, de valamelyest lassabban, mint eddig - közölte Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2011.02.17. Hírek