hírek

Hatmillió ember szenved epilepsziában Európában

Hatmillió ember szenved Európában epilepsziában, a hozzátartozókkal együtt pedig az érintettek köré lényegesen nagyobb, ezért a betegség nem magánügy, és nem kizárólag orvosi kérdés, hanem társadalmi probléma - hangzott el az első alkalommal megrendezett Európai Epilepszia Napról tartott budapesti sajtótájékoztatón.
2011.02.15. Hírek

Az energiaitalok veszélyei

Az energiaitalok veszélyeire hívják fel a figyelmet a Miami Egyetem kutatói, akik a Pediatrics című gyermekgyógyászati szaklapban tették közzé tanulmányukat.
2011.02.15. Hírek

Népszabadság: REMEK-kórházak

REMEK – azaz Regionális Egészségügyi Együttműködési és Megelőzési Klaszter néven három, perifériára szorult kórház, a hatvani, a ceglédi és a jászberényi olyan gazdasági társulást hozott létre, amely közösen indulhat pályázatokon, és együtt olcsóbban vehet számos szolgáltatást - írja a keddi Népszabadság.
2011.02.15. Hírek

A szélütés kezelésére szakosodott központokban jobb a beteg esélye a túlélésre

A korszerű kezelési módszerek, a szakképzett ápolás eredményeként többen jutnak vissza otthonukba az agyi katasztrófa miatt kórházba szállított betegek közül a szakosodott osztályokról, mint azok közül, akik ilyen betegséggel általános kórházi ellátásra kerülnek. A kedvező amerikai tapasztalatokat a világ egyik legolvasottabb orvosi hetilapja, a Journal of the American Medical Association közölte.
2011.02.14. Hírek

Kína: géndetektorral a süketség ellen

Géndetektorral állapítják majd meg a siketségre való hajlamot Kínában, ennek köszönhetően kiszűrhetők lesznek azok a gyermekek, akiknek hallóképességére antibiotikumok jelentenek kockázatot - jelentették be a fejlesztők.
2011.02.14. Hírek

Mentés közben törtek fel egy mentőautót Budapesten

Ellopták a műholdas helymeghatározó (GPS) készüléket egy mentőautóból vasárnapra virradó éjjel a VIII. kerületben, ahová egy szívroham miatt riasztották a mentőket - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2011.02.14. Hírek

Magyar Hírlap: zsebüket védhetik a betegek

Meg kell teremteni a betegek érdekeltségét ahhoz, hogy a gyógyszerek ártámogatására szánt közpénzek jobban hasznosulhassanak - idézi a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnökét a hétfői Magyar Hírlap.
2011.02.14. Hírek