hírek

Az idegrendszert érintő krónikus betegségek hatékonyabb kezelését szolgálja három magyar intézmény kutatási programja

Egyebek mellett az Alzheimer- és a Parkinson-kór, a demencia, a sclerosis multiplex, valamint az epilepszia kezelése is hatékonyabbá válhat egy most záruló, három hazai intézmény együttműködésével négy éven át zajló kutatási program eredményeinek köszönhetően - derül ki a Pécsi Tudományegyetem MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményéből.
2021.10.01. Hírek

Új kezelés segíti a petefészekrákban szenvedő nőket a Semmelweis Egyetemen

Budapesten elsőként a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Baross utcai részlegén egy 47 éves, előrehaladott petefészek-daganatban szenvedő nőn alkalmazták azt az úgynevezett HIPEC (Hypertermic Intraperitoneal Chemotherapy) kezelést, amely a kiterjedt – hashártya érintettséggel is járó – petefészek-daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet. Hazánkban évente mintegy 1300 új petefészek-daganatot diagnosztizálnak, 70%-ban előrehaladott stádiumban. A speciális, a NEAK által egyedi méltányosság alapján támogatott eljárás éppen az ő túlélési esélyeiket javíthatja.
2021.09.29. Hírek

Honnan tudhatjuk, mit tehetünk a szívünkért?

Egy, a Szív Világnapja alkalmából készített friss kutatásból világosan látszik, hogy a szív-érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak Magyarországon. Arányaiban sokakat érint a szívinfarktus, a szívbillentyű betegségek, sokan esnek át sztent beültetésen és más szívműtéteken, mégis kevesen tudják pontosan, milyen életmódot kellene az ilyen események után folytatniuk. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa a kutatás tapasztalatai alapján a hosszú távú kardiológiai gondozás jelentőségéről beszélt.
2021.09.29. Hírek

Új magánkórházat nyitott Budapesten a Doktor24

Új magánkórházat nyitott a fővárosban a Doktor24 Medicina Zrt., a csaknem 3 milliárd forintos beruházással elkészült Multiklinika háromezer négyzetméteren nyújt járó- és fekvőbeteg-ellátást - jelentette be Lancz Róbert, a vállalatcsoport vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2021.09.28. Hírek

Ki lesz a WHO új elnöke?

Németország és Franciaország pénteken közölte, hogy az etióp Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz jelölik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának tisztségére. Ez az első alkalom, hogy az ENSZ egészségügyi ügynökségének vezetői posztjára nem a hazája ajánl egy jelöltet.
2021.09.27. Hírek

Folytatódik a határon túli szívbeteg gyerekeket segítő program

Negyedik ütemével folytatódik a Rotary mozgalom szívfejlődési rendellenességgel született, elsősorban határon túli magyar gyermekek műtétjét lehetővé tevő Gift of Life - Ajándékozz életet programja - közölte Farkas Ákos, a Szeged Dóm Rotary Club projektért felelős tagja hétfőn.
2021.09.20. Hírek