hírek

Több mint félmilliárd ember túlsúlyos

Mintegy kétszeresére nőtt világszerte a túlsúlyos emberek száma az elmúlt 30 évben, és számuk jelenleg már meghaladja a félmilliárdot - derült ki a The Lancet című orvosi folyóirat pénteki számában megjelenő legújabb kutatásból.
2011.02.04. Hírek

Világgazdaság - Szócska: romkórházra nincs pénz

Nem lesz kötelező államosítás az egészségügyben, de a romintézmények nem számíthatnak százmilliós központi támogatásokra - mondta Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár. A Világgazdaságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy jövő januárra felállhat az új intézményrendszer.
2011.02.04. Hírek

Homeopátiás túladagolással kampányolnak a szkeptikusok

Magyarország is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kampányhoz, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a "homeopátiás szerek hiteltelenségére és alkalmazásuk értelmetlenségére": a résztvevők egy-egy teljes fiola homeopátiás szert nyelnek le a hatástalanság bizonyítására.
2011.02.04. Hírek

Influenza - újabb halálesetek

Január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében az országban - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai alapján szerdán a honlapján.
2011.02.03. Hírek