hírek

Magyar Nemzet - Gond lehet a mentők jogosítványából

Új gépkocsik beszerzésére kiírta a közbeszerzési eljárást az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), csakhogy a pályázatban szereplő feltételek alapján várhatóan olyan mentőautók érkeznek majd, amelyek kizárólag C kategóriás jogosítvánnyal vezethetők, a mentőszolgálatnál dolgozó sofőrök egy jelentős részének azonban csak B kategóriás jogosítványa van - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
2011.02.01. Hírek

RTL Klub - Kormányszóvivő: mindenkinek jár az egészségügyi ellátás

Ha kell, törvényt módosítanak, de mindenkinek jár majd az ingyenes egészségügyi ellátás - nyilatkozta az RTL Klub híradójának Nagy Anna kormányszóvivő, reagálva az Index cikkére, mely szerint nem kaphatnak ingyenes egészségügyi ellátást nyugdíjba vonulásuk után azok, akik úgy nyilatkoznak, hogy magánnyugdíjpénztár-tagok maradnak, és nincs legalább 15 év szolgálati idejük.
2011.01.31. Hírek

Majdnem szabályos volt az uniós tb-kártya tendere

Egyedül az írásbeli indoklást mulasztotta el az egyik ajánlat érvénytelenítésekor az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, egyebekben jogszerűen járt el az EU egészségbiztosítási-, valamint a közgyógyellátási nyers kártyákra kiírt közbeszerzésen - összegzi a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) jogorvoslatot lezáró határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján.
2011.01.31. Hírek

Tanyákat járnak a debreceni különleges orvos mentőcsapat tagjai

Az észak-alföldi tanyavilágban élők egészségi állapotának felmérését kezdték meg szombaton "tanyaprogramjuk" keretében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Különleges Orvos Mentőcsapatának (DEKOM) tagjai - közölte Késmárky András, a DEKOM elnöke az MTI-vel.
2011.01.31. Hírek

Minden harmadik embernek magas a vérnyomása - Tanácskozás Debrecenben

A felnőtt lakosság 30-35 százaléka, tehát minden harmadik felnőtt magas vérnyomásban - hypertonia - szenved, és újabb adatok szerint, elsősorban az elhízás növekedésével párhuzamosan, ez a gyakoriság fokozódik - mondta Páll Dénes egyetemi decens, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Regionális Hypertonia Centrumának vezetője szombaton az MTI-nek.
2011.01.31. Hírek

Az ombudsman szerint riasztó állapotok vannak a tököli rabkórházban

Riasztó állapotokat tapasztalt az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a büntetés-végrehajtás tököli központi kórházában, ezért a belügyminisztert arra kérte, hogy tekintse soron kívüli, kiemelt feladatnak a kórház teljes felújításának, átalakításának 2002 óta húzódó ügyét - áll az Országgyűlési Biztos Hivatala vasárnapi közleményében.
2011.01.31. Hírek

Tízéves a debreceni klinikai onkológia - Az emberi felfogású ellátás a kulcs a daganatos betegek kezelésében

Éppen tíz éve, 2001-ben indult ténylegesen az önálló klinikai onkológiai ellátás a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában Szántó János vezetésével, aki munkájában az esélyegyenlőségen alapuló, komplex, színvonalas ellátást tekinti célravezetőnek a daganatos betegek kezelésében. Az Onkológiai Tanszéket vezető professzor úgy véli: mivel Magyarországon minden negyedik ember daganatos megbetegedésben hal meg, elképzelhetetlen, hogy a fiatal orvosok komplex onkológiai szemlélet nélkül kerüljenek ki az egyetemekről.
2011.01.30. Hírek

Az orvosok premizálása nem javít a betegellátáson

Az orvosok premizálási rendszerét kérdőjelezte meg az az amerikai-brit-kanadai tanulmány, amelynek szerzői kimutatták, hogy az ilyen rendszerek nem javítanak a betegellátás színvonalán a magas vérnyomással kezeltek esetében.
2011.01.30. Hírek