hírek

A gyakoribb mammográfia több életet ment meg

A 2009 végén bevezetett amerikai emlődiagnosztikai irányelvek kidolgozásakor figyelmen kívül hagyhattak olyan adatokat, amelyek bizonyítják, hogy a gyakoribb mammográfia több életet menthet meg - jelentették be a Coloradói Egyetem és a Michigani Egyetem kutatói, akik tanulmányukat az American Journal of Roentgenology szaklap februári számában teszik közzé.
2011.01.29. Hírek

Hajlamos az elhízásra az, aki alkoholizmusra is hajlamos

Az emberi agyban a mértéktelen evés ugyanarra az élvezeti központra hat leküzdhetetlen erővel, mint egy másik szenvedélybetegség, az alkoholizmus. Kutatók szerint ezért lett mind gyakoribb ez a két kedvezőtlen változás az amerikai társadalomban.
2011.01.29. Hírek

Kutatópont: az emberek fontosnak tartják a méhnyakrák elleni védekezést

A szülők 75 százaléka mindenképpen beadatná lányának a méhnyakrák elleni védőoltást; általánosságban elmondható, hogy jelentősen nőtt azoknak a száma, akik a védőoltásokat kedvezően értékelik - állapította meg a Kutatópont közvélemény-kutató felmérése, amelynek eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-hez.
2011.01.29. Hírek

Mindszenti beteg – Pénzbüntetés kiszabását kérte az ügyész

Pénzbüntetés kiszabását kérte az ügyész a Szegedi Városi Bíróságon csütörtökön a hódmezővásárhelyi kórház egy orvosával szemben, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolnak egy 67 éves mindszenti férfi ellátásával kapcsolatban.
2011.01.28. Hírek

Népszabadság - Kilenc fővárosi kórházból csak négy marad?

Szentes Tamás, Budapest egészségügyért felelős főpolgármester-helyettese elképzelhetőnek tartja, hogy a mostani kilenc nagy kórház helyett a jövőben akár három-négy olyan is elegendő lehet, amely széles szakmai szolgáltatások nyújtásra képes, amit a hét minden napján és órájában biztosítania kellene. A fideszes politikus erről a Népszabadságnak nyilatkozott.
2011.01.28. Hírek