hírek

Sikerült behatárolni a HIV-vel való megfertőződés időpontját

A HIV-vel való megfertőződés pontos időpontját eddig csupán a fertőzést követő mintegy nyolc héten belül, az akut szakaszban lehetett megállapítani. Svájci kutatók most felfedeztek egy egyszerű módszert, amelynek segítségével a fertőzés időpontját ezt követően is hozzávetőlegesen meg lehet határozni.
2011.01.27. Hírek

Influenzajárvány Bulgáriában

Bulgária nagy részén influenzajárvány dúl, csaknem 500 iskolát zártak be a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében - mondták bolgár egészségügyi tisztségviselők szerdán.
2011.01.27. Hírek

Csaknem ötmilliárd forintos fejlesztés a veszprémi kórházban

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 4,8 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg 2012 szeptemberéig; a megyei önkormányzat 500 milliós önrészéhez 4,3 milliárd forint uniós támogatás társul - mondta Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója a projektnyitó rendezvényen szerdán.
2011.01.27. Hírek

EP-meghallgatás - Réthelyi: az egészségesebb életmód segítéséhez is hozzá kell járulnia az uniónak

Az európai uniós célkitűzéseknek hozzá kell járulniuk az egészségesebb életmód segítéséhez, illetve ahhoz, hogy a tagországok korszerűbb, az igényekre jobban reagáló és átláthatóbb nemzeti egészségügyi ellátó rendszereket működtessenek - jelentette ki kedden Brüsszelben, az Európai Parlament környezetvédelmi és közegészségügyi bizottsága előtt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, a magyar uniós elnökség egészségügyi programját bemutatva.
2011.01.26. Hírek

Az ELI a szegedi önkormányzat és az SZTE legnagyobb közös projektje

Több projektben is együtt dolgozik a szegedi önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a jövőben; a legnagyobb közös munka az ELI-projekt lesz - közölte a keddi, városházi tanácskozást követően Botka László (MSZP) polgármester és Szabó Gábor rektor. A projekt kapcsán azt mondták, hogy van némi késés, de az még kezelhető.
2011.01.26. Hírek