hírek

Mutáns gének, ír óriások - Meglepetést okozott a múzeumi furcsaság

Charles Byrne, akit a maga idejében csak Ír Óriás néven emlegettek, ma is látható a londoni Hunterian Múzeumban: csontvázként. A 7 láb 7 hüvelyk (231 cm) magas férfi 19 éves korában hagyta el otthonát, és Londonba utazott, hogy kamatoztassa rendkívüli külsejét. Az 1761-ben született férfiú hamar híres és gazdag lett, de túlságosan szerette a gint, és emellett gümőkorban is szenvedett, így a dicsőség nem tartott sokáig - 1783-ban meghalt. Byrne azonban halottként is "pénzt keresett": egy John Hunter nevű sebész megvásárolta tetemét, savval lemaratta csontjairól a húst, és a csontvázat kiállította magánmúzeumában.
2011.01.22. Hírek

Megkezdődött az egészségügyi intézmények területi integrációja

Az egészségügyi intézmények területi integrációja már folyamatban van, a nagytérségi egészségügyi szervezés is elkezdődött, a fővárosban pedig akár már az év végéig megvalósulhat az önkormányzati működtetésű intézmények integrációja - mondta Pesti Imre, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetője és Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója egy budapesti rendezvényen, csütörtökön.
2011.01.21. Hírek

Újabb sztrájk Görögországban

Csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést tartanak a görög orvosok és fogorvosok is, tiltakozva az egészségügyben tervezett reformok miatt, a gyógyszerészek és az ügyvédek már szerda óta sztrájkolnak, és akciójuk még pénteken is tartani fog.
2011.01.21. Hírek