hírek

Demenciát okozhat a közlekedési zaj

A The BMJ tudományos folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint megnő a demencia kialakulásának kockázata azoknál, akik közlekedési zajtól szennyezett helyen élnek.
2021.09.10. Hírek

Mire időpontot kapott már nem volt műthető

Egy vidéki nagyváros háziorvosa nem tudja a betegeit beutalni szakrendelésre a helyi kórházba, mert papíron ugyan van ellátás, de valójában vagy nincs orvos, vagy több hónapja szabadságon van.
2021.09.10. Hírek

A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. (EMH) megvásárolta a LIFE Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját; a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.
2021.09.09. Hírek

Dr. Gloviczki Péter a legnagyobb karriert befutott magyar származású érsebész

“The Art and Science of Venous Surgery” címmel tartotta meg tudományos előadását a Semmelweis Egyetemen dr. Gloviczki Péter, nemzetközi hírű érsebész, aki szeptember 1-jén az ünnepélyes tanévnyitó keretében vehette át az intézmény legnagyobb presztízsű díját, a Semmelweis Budapest Awardot dr. Merkely Béla rektortól. A Semmelweis Szalonban az évnyitó másnapján tartott eseményen bemutatták a díjazott életútjáról szóló könyvet is.
2021.09.06. Hírek

Felsőoktatási rangsor: a világ 300 legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem

Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé. Ezzel a hazai egyetemek között a legelőkelőbb helyezést érte el, és a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP 500-ban szereplők között.
2021.09.03. Hírek

XIV. Clauder Ottó Emlékverseny - még lehet jelentkezni

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezete, és Gyógyszertechnológiai Szakosztálya, a Gyógyszeranalitikai Szakosztállyal közösen, Dr. Clauder Ottó egyetemi tanár, a magyar gyógyszerészet kiemelkedő alakjának emléke előtt tisztelegve, a hagyományoknak megfelelően, sorban immáron 14. alkalommal rendezi meg 2021. november 11-12 között a Clauder Ottó Emlékverseny.
2021.09.02. Hírek

6 háztartási eszköz, ami beteggé tehet

Személyes gondoskodást nyújtva idős, esetleg demenciával élő szerettünknek mindent megteszünk a másik egészségéért. Könnyen lehetnek azonban olyan dolgok az otthonunkban, amikről még csak nem is sejtenénk, hogy veszélyt hordoznak. Az alábbi tippek segítségével minimalizálhatjuk a baktériumok, vírusok és allergének jelenlétét a lakásunkban.
2021.09.01. Hírek