hírek

Vérét veszik a magyarnak, havi 140 euró is összejöhet

Ausztriába irányuló vérturizmusról számolt be pár hete egy kereskedelmi televíziós csatorna műsora. A tudósítást követően azzal kereste meg munkatársunkat egy Csurgó térségi fiatalember: tudnánk-e segíteni, hogyan talál rá a szervezőkre?
2011.01.14. Hírek

A háziorvosok több formában is plusz pénzhez juthatnak

Jelenleg a háziorvosok havonta átlagosan plusz húszezer forintot is hazavihetnek bizonyos plusz tevékenységek elvégzéséért, amelybe az influenza elleni védőoltások beadása is beletartozik - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI megkeresésére csütörtökön.
2011.01.14. Hírek

Több mentőautót vásárolhat az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat módosította a december végén mentőjárművek vásárlására kiírt közbeszerzési felhívását: a nyertes ajánlattevőnek hat hónapon belül nem 13, hanem háromszor annyi, 39 új mentőautót kell leszállítania; a szerződés becsült értéke 679 millió forint - ismerteti a csütörtöki Napi Gazdaság.
2011.01.13. Hírek

Lancet: méltánytalan volt az Újdelhi szuperbaktérium névadása

Méltánytalanul bélyegzi meg Indiát, hogy Újdelhiről nevezték el az egyik új típusú gyógyszerrezisztens baktériumot - ismerte el a városban tett látogatásakor az NDM-1 fertőzésekre vonatkozó kutatásokat elsőként publikáló The Lancet brit orvosi folyóirat szerkesztője.
2011.01.13. Hírek

Fogyatékossággal élő gyerekek fogászati ellátása Debrecenben

Országosan egyedülálló módon biztosít esélyegyenlőséget a fogyatékossággal élő gyerekek fogorvosi és szájsebészeti ellátásában egy most elkészült beruházás eredményeként a debreceni orvoscentrum - közölte Paragh György egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöke szerdán, a fejlesztés átadásakor.
2011.01.13. Hírek