hírek

Tovább gyűrűzik a németországi dioxinbotrány

Németországban újranyitottak hétfőn 3.050 állattenyésztő telepet a dioxinbotrány miatt korábban lezárt 4.700-ból, ugyanakkor a német és az uniós hatóságok szigorúbb ellenőrzést helyeztek kilátásba a takarmánygyártók számára, valamint jobb uniós dioxinellenőrző rendszert ígértek.
2011.01.11. Hírek

Sok a visszásság az asztmások gyógyításában is, de nem minden az, ami annak látszik!

OS - Szabó Máté ombudsman a konkrét gyógyszer ügyében csaknem biztosan tévedett, bár, mint jelentései csaknem mindegyikében, helyesen eljárva figyelmeztetett. Azonos tünetekkel küzdő betegek számára azonos feltételek mellett egyenlő esélyű hozzáférést kell biztosítani a szükséges gyógykészítményekhez - írta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2011.01.11. Hírek

Ombudsman: fokozott biztonsági rendszerű pszichiátriai részleget kell létrehozni

Nem halasztható tovább annak megoldása, hogy külön kórteremben kezeljék az agresszív, súlyos drog- és pszichiátriai beteget, és időskorú, pszichiátriai kórképű betegtársát - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala hétfőn annak kapcsán, hogy a fővárosi Nyírő Gyula kórházban egy kezelés alatt álló pszichiátriai beteg megölte betegtársát.
2011.01.11. Hírek

Több száz új mentőautót vehet idén az OMSZ

Az egészségügyi tárca korábban előirányzott összegen felüli újabb mintegy félmilliárdos összegű szerződése, valamint uniós pályázatok révén több száz új mentőautót tud venni az idén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.
2011.01.10. Hírek