hírek

Százmillió forint egy orvosi műhiba miatt

Egy rutinműtét utáni súlyos fertőzés kettétörte labdarúgó karrierjét a Debrecen tehetséges ifistájának, aki emiatt bírósághoz fordult, és első fokon százmillió forintot ítélt meg neki a bíróság. Kolláth György alkotmányjogász és sportjog oktató szerint sem az ítélet, sem annak összege nem egyedi, vagyis nem tekinthető precedens-értékűnek, ám mégis áttörést hozhat a hazai ítélkezési gyakorlatban – számolt be a Népszava.
2011.01.07. Hírek

Ombudsman: visszás támogatás az asztma gyógyításában

Azonos tünetekkel küzdő betegek számára azonos feltételek mellett egyenlő esélyű hozzáférést kell biztosítani a szükséges gyógykészítményekhez - figyelmeztetett az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2011.01.06. Hírek

Megtalálták az örökletes kopaszodás okát

Amerikai kutatók megtalálták a jellemzően férfiaknál előforduló örökletes hajhullás okát: az érintettek fejbőrében lévő őssejtek nem fejlődnek tovább, ennek következményeként pedig a hajtüszősejtek utánpótlás nélkül maradnak, a hajnövekedés abbamarad.
2011.01.06. Hírek

Egy amerikai diplomata szerint a nagyhatalmak tudhattak a szervkereskedelemről

A nyugati nagyhatalmak szinte biztosan tudtak azokról a dolgokról, amelyek az Európa Tanács közelmúltbeli jelentésében szerepelnek a koszovói szervkereskedelemről, mert voltak információik az albán gerillaalakulat, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) tevékenységéről - állítja egy volt amerikai diplomata, aki az ENSZ képviselője volt Észak-Koszovóban.
2011.01.05. Hírek

Újabb embrionális őssejt kipróbálást engedélyezett az FDA

Az Advanced Cell Technology elnevezésű amerikai biotechnológiai cég hétfői bejelentése szerint az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA engedélyezte, hogy megkezdje a második olyan klinikai próbát, amelyben humán embrionális őssejteket használnak bizonyos típusú látásvesztés kezelésére.
2011.01.05. Hírek