hírek

Új drogstratégiára van szükség

A kormány politikája szemlélet- és irányváltást is jelent az elmúlt évekhez képest. Ennek része az új drogstratégia, mely a megelőzésen, a családok megerősítésén, az iskolai nevelésen, a tanárok tekintélyének visszaállításán, a fiatalok támogatásán, a bajbajutottak segítésén és a kábítószer-kereskedők elleni drasztikus fellépésen alapul. Ez képezi az alapját annak az új drogstratégiának, mely 2011 év végéig kerül kidolgozásra és ez lesz az alapja a kidolgozandó akciótervnek.
2010.12.28. Hírek

A koszorúerek vizsgálata infravörös fénnyel

A koszorúerek belső felszínét minden korábbi módszernél szemléletesebben mutatja infravörös fény segítségével az optikai koherens tomográfia. Az Európai Kardiológus Társaság Klinikai Tanácsa elektronikus közleményben tájékoztatta tagjait az új diagnosztikai módszer jelentőségéről.
2010.12.26. Hírek

Sífutók szívritmuszavara

A hosszú távon versenyző sífutóknak nagyobb az esélye a leggyakoribb szívritmuszavarra, a pitvarremegésre, mint bármely más, tartós megterhelést igénylő sportágban - állapították meg norvég sportorvosok, akik tanulmányukat az Európai Kardiológusok Társaságának folyóiratában jelentették meg.
2010.12.25. Hírek