hírek

ÁNTSZ: kiemelt figyelem az étrend-kiegészítőkre

A múlt héten - december 15-én és 16-án - az ÁNTSZ szakemberei és részben más hatóságok ellenőrei is vizsgálták az étrend-kiegészítőket, és csaknem száz esetben tártak fel szabálytalanságot - tájékoztatta az ÁNTSZ kommunikációs főosztálya hétfőn az MTI-t.
2010.12.21. Hírek

Rekordmennyiségű hidrogént állít elő egy baktérium

A hidrogén a jövő energiahordozója, előállítása azonban csak akkor környezetbarát, ha nem kell hozzá fosszilis tüzelőanyag: egy amerikai kutatócsoport most olyan baktériumról számolt be, amely tízszer annyi hidrogént termel, mint más ismert mikroorganizmusok.
2010.12.21. Hírek

Megszűnik a súlyponti kórházak fogalma, változik a patikaalapítás szabálya

Megszűnik a súlyponti kórházak fogalma, módosulnak a kórházi kapacitások szabályai, változik a patikaalapítás és -működtetés rendszere. Az egészségügyi szabályokat több helyen átrendező, a parlament által hétfő este elfogadott "salátatörvény" alapján Mefedron felkerül a veszélyes szerek listájára, így kábítószernek minősül majd. Ebbe a törvénycsomagba került be a Költségvetési Tanács elnökének visszahívhatóságára vonatkozó szabály is.
2010.12.21. Hírek

Csillagpont Rádió a Borsod megyei kórházban

Csillagpont Rádió néven egyedülálló kezdeményezés indult Miskolcon, a Borsod megyei kórházban, itt működik ugyanis kisközösségi rádióként Magyarország első rádióállomása egy egészségügyi intézményben.
2010.12.20. Hírek

London a tbc fővárosa Nyugat-Európában

Nagy-Britannia az egyetlen nyugat-európai ország, ahol emelkedik a tuberkulózis aránya, Londonban pedig 1999-től 2009-ig 50 százalékkal emelkedett az esetszám - tudatták pénteken közzétett jelentésükben brit kutatók.
2010.12.20. Hírek

Patyomkin-falu várta Putyint?

Az ivanovói kórházlátogatáskor Patyomkin-falu várta Vlagyimir Putyin orosz kormányfőt az egyik orvos szerint, aki ezt a miniszterelnökkel csütörtökön élő adásban tartott fórum során tárta fel az ország nyilvánossága előtt.
2010.12.20. Hírek