hírek

Felmérés: sok koleszterint esznek a gyerekek

Az 1-3 éves magyar gyermekek fele a maximálisan ajánlott felső határértéknél is több koleszterint fogyaszt, így a későbbi magas szintet már ilyen kicsi korban megalapozzuk - derült ki Magyar Gyermekorvosok Társaságának felmérésből.
2010.12.10. Hírek

Évente csaknem 20 milliárdot hoz a nemzetgazdaságnak a farmakológia

Évente mintegy 16-20 milliárd forintot hoz a magyar nemzetgazdaságnak az itthon végzett farmakológiai - a gyógyszerek szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozó - tevékenység - mondta Kovács Péter, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Klinikai Farmakológiai Tanszékének vezetője csütörtökön Debrecenben.
2010.12.10. Hírek

Áldását adta a HIV-gyorstesztre az FDA

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatala (FDA) jóváhagyta az egyszer használatos gyorstesztet, amely 60 másodpercen belül kimutatja a HIV-ellenes antitesteket.
2010.12.10. Hírek

Képzések uniós forrásból a győri Petz Aladár kórházban

Az orvoslás speciális szakterületeinek kiszélesítésére és új szakképesítések megszerzésére közel 46 millió forintot nyert el a győri Petz Aladár Oktató Kórház az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében - közölte Tamás László János főigazgató főorvos szerdán sajtótájékoztatón Győrött.
2010.12.09. Hírek