hírek

Génjeinkben van a pénzhez való érzék

Egy bizonyos génváltozat lehetővé teszi, hogy az emberek jobb pénzügyi döntéseket hozzanak: aki rendelkezik vele, inkább akkor vállal pénzügyi kockázatot, ha az ki is fizetődik - számoltak be eredményeikről amerikai kutatók.
2010.12.09. Hírek

Többletpénzt kapnak az alapellátók

Többletpénzhez, 1 milliárd 730 millió forinthoz jutnak az alapellátó praxisok és a hajléktalanok ellátását biztosító szolgálatok - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
2010.12.09. Hírek

Vérteszt jelezheti előre a szívproblémákat

Egy, a sürgősségi osztályokon már eddig is alkalmazott vérteszt javított változata alkalmas lehet arra, hogy látszólag egészséges embereknél is megállapítsa a szívbetegséget - közölték kedden amerikai kutatók.
2010.12.09. Hírek

Újabb adományt kaptak a szegedi koraszülöttmentők

Minden idők legnagyobb összegű adományát vehette át kedden a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány; a Szeged Első Lions Club utcai gyűjtéssel és jótékonysági koncerttel másfél millió forintot adott át a csecsemők megmentőinek - jelentették be a szervezetek vezetői közös sajtótájékoztatójukon.
2010.12.08. Hírek

Őssejtek védik a tbc-baktériumokat

Bizonyos őssejtek megvédik a tuberkulózist (tbc) okozó baktériumokat az elpusztításuk ellen, ami megmagyarázhatja, miért tud lappangó formában évekig, sőt akár évtizedekig megmaradni a kórokozó az emberi testben - közölték kedden kutatók.
2010.12.08. Hírek