hírek

Infarktus és hirtelen szívhalál

Szívinfarktus után az első hónapokban gyakoribb a hirtelen szívhalál, de ennek oka legtöbbször más, mint eddig hittük. Egy nagy vizsgálat váratlan eredményét a szívgyógyászati világlap, a Circulation közölte.
2010.12.08. Hírek

A napfény védhet is a melanoma ellen

Sokkal kisebb valószínűséggel alakult ki melanoma azoknál a felnőtteknél, akik rendszeresen, de ellenőrzötten voltak kint napfényben, azokhoz képest, akiket teljesen óvtak a szabadban tartózkodástól - közölték hétfőn ausztrál kutatók.
2010.12.08. Hírek

A Sportkórház él és élni akar

Megannyi nehézség után a Sportkórház - hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) - gazdaságilag egyensúlyban van, ma már gyakorlatilag nincs kifizetetlen számlája. Az élsporthoz kapcsolódó tevékenységének fő célja, hogy olyan működést alakítson ki, amelyben egyidejűleg biztosítható a versenyző egészsége és teljesítményének javulása.
2010.12.07. Hírek

Trükköznek a szakorvos jelöltekkel

Kórházi trükkök tucatjával találkozhattak a fiatal orvosok a gyakornoki helyekre jelentkezések során, így a meghirdetett 800 rezidensi (szakvizsga előtti orvos) hely fele üresen maradt - írja keddi számában a Magyar Hírlap.
2010.12.07. Hírek