hírek

Orvoskamarai elnök: Ne kelljen a betegeknek kiskapukat keresniük

A magyar egészségügyet jelenleg nem fenyegeti tömeges orvosfelmondás, de számos rendezetlen ügy van, amelyek miatt lehetnek ellátási zavarok – mondta a növekedés.hu-nak adott interjúban Kincses Gyula. A Magyar Orvosi Kamara elnöke arról is beszélt, hogy a MOK nem indít automatikusan etikai eljárást azok ellen, akiket lebuktat a hálapénzkommandó.
2021.08.13. Hírek

Az állam az orvosképzésért alapítványra ruházta át a Richter-részvényeit

Befejeződött a Magyar Állam tulajdonában álló 9 777 658 darab Richter-törzsrészvénynek a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány tulajdonába adását szolgáló részvénytranszfer 2021. augusztus 9-én - közölte a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tájékoztatása alapján.
2021.08.13. Hírek

Leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi ügyelete

Humánerőforrás krízis alakult ki az Uzsoki Utcai Kórházban, ezért a sürgősségi ügyeletet augusztus 30. reggel 8-ig nem tudja ellátni - írja Facebook-oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a hozzá eljutott levél alapján. Az ügy az egészségügyi szolgálati jogviszony következményeivel függ össze.
2021.08.06. Hírek

Drágábbak lehetnek a fogászati kezelések

Az uniós árak közel negyedét fizetjük csak a fogászati kezelésekért a magánrendeléseken, köszönhetően annak, hogy Magyarországon olcsóbb a munkaerő és a fogászati kellékeken lévő árrés is kisebb. Nem véletlenül jár hazánkba rengeteg külföldi: még a repülőjegy árával együtt is olcsóbbak a kezelések. Ugyanakkor, hogy a járvány miatt megállt a fogászati turizmus, ami komoly hatással van a piacra.
2021.08.04. Hírek