hírek

OS - MÁK kontra AOSZ

Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) azért küzd, hogy a Magyarországon élő autista emberek sehol, semmilyen körülmények között ne kerüljenek hátrányos helyzetbe és többek között ezért képviseli őket kialakult jogvitákban is.
2010.12.07. Hírek

A kolera megjelenhet Magyarországon, de terjedéséhez nincsenek meg a feltételek

A kolera ugyan megjelenhet Magyarországon, de a betegség terjedéséhez nincsenek meg a feltételek - mondta el Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője hétfőn az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy több mint 140 ember halt meg kolerában az elmúlt napokban Haiti délnyugati részén, amelyet eddig elkerült a járvány.
2010.12.07. Hírek

MKRSZ: szakorvosi életpályamodellre van szükség

A szakorvosok anyagi és társadalmi megbecsülésére, a képzés és a továbbképzés felülvizsgálatára, életpályamodell kialakítására és a bérfeszültségek megszüntetésére lenne szükség ahhoz, hogy helyreálljon a szakorvosi szakma rangja - mondták felszólalók a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének (MKRSZ) szakmai fórumán pénteken, Budapesten.
2010.12.06. Hírek

OS - A Gyermekrák Alapítvány 23.7 millió forintos karácsonyi adománya a DE OEC Gyermekklinikának

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinikájának igazgatója a Gyermekrák Alapítvány segítségét kérte a Gyermeksebészeti Osztály kis betegeinek még biztonságosabb ellátása érdekében. Egy olyan sebészeti eszköz beszerzésére nyújtott be pályázatot, mely pár éve még a nemzetközi orvosi műszerkiállításokon is szinte elérhetetlen újdonságnak számított.
2010.12.06. Hírek

Újabb egyeztetést tartottak az otthonszülés jogi szabályozásáról

Az otthonszülésről szóló jogszabálytervezet véleményezése érdekében újabb egyeztetést tartott pénteken Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a témában érdekelt civil és szakmai szervezetekkel; a tervezetet még nem fogadták el, ezért újabb egyeztetés lesz a jövő héten.
2010.12.06. Hírek

Kistérségi járóbeteg-ellátó központ épült Rétságon

Uniós támogatással, egymilliárd forintból épült meg a 19 szakrendelőből és nappali kórházból álló kistérségi járóbeteg-ellátó központ Rétságon; az engedélyezés és a szerződéskötés után márciusban kezdődhet meg a rendelőben az egészségügyi ellátás - tájékoztatta Rétság polgármestere az MTI-t.
2010.12.06. Hírek

Oltóközpont-hálózat a bevásárlóközpontokban

Országos oltóközpont-hálózat kezdi meg munkáját, melynek részeként - akár a karácsonyi bevásárlás során - bevásárlóközpontokban is megkapható az influenza elleni védőoltás pár perc alatt. A kezdeményezéstől a szakemberek azt várják, hogy a lakosság a jelenleginél jóval nagyobb arányban szerez védettséget az influenzaszezon előtt.
2010.12.06. Hírek

Feljelentést tett Omninvest-ügyben a Nemzetgazdasági Minisztérium

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Omninvest Development Kft. számára 2006-ban nyújtott kétmilliárd forint összegű állami támogatás odaítélése ügyében az V. kerületi rendőrkapitányságon - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
2010.12.06. Hírek