hírek

Minden harmadik baba császármetszéssel jön világra

Egyetlen év alatt 8,5 millió orvosi beavatkozást finanszírozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); a harmadik leggyakoribb beavatkozás, szám szerint 28.383 a császármetszés, azaz minden harmadik baba így jön világra - írja a Népszabadság a pénteki lapszámban.
2010.12.03. Hírek

Gerson-terápia: az USA-ban betiltották, itthon működhet

Dobogókő mellett Mexikóban is működik a Gerson Egészségközpont, amely szigorú diétával, holisztikus megközelítéssel és akár bentlakásos alternatív terápiával többek között a daganatos betegségek gyógyítására specializálódott. Az OÉTI szerint az úgynevezett Gerson-módszer gyógyító hatása nem bizonyított, és veszélyt jelenthet a betegekre, ha emiatt feladják a hagyományos kezeléseket.
2010.12.02. Hírek

Új mesterséges szívbillentyűelem

A szívben lévő háromhegyű billentyű tágulatának sebészi kezelésére készítettek különleges gyűrűt, melyből az elsőt a feltaláló, David H. Adams ültette be sikeresen. Az új szívsebészeti eszköz olyan betegek kezelését teszi lehetővé, akiken az eddigi módszerekkel alig lehetett segíteni.
2010.12.02. Hírek

Idén 139 új HIV-fertőzött Magyarországon

Idén 139 új HIV-fertőzöttet regisztráltak szeptember végéig Magyarországon - közölte Újhelyi Eszter, a Nemzeti AIDS-bizottság titkára az MTI-vel az AIDS elleni világnap alkalmából tartott rendezvényen szerdán Budapesten.
2010.12.02. Hírek

A kaposvári kórház jövőjét firtatta az MSZP, a Fidesz válaszolt

A Kaposi Mór Oktató Kórház jövőjére vonatkozó kérdéseire Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől kér választ Lamperth Mónika (MSZP) országgyűlési képviselő, a kaposvári közgyűlés tagja, aki azt firtatja, hogy "a Semmelweis-terv, és az azon túlmutató kormányzati elképzelések milyen szerepet szánnak a jövőben a kaposvári súlyponti kórháznak, s milyen gyakorlati következmények várhatóak a kórház létét, működését érintően".
2010.12.02. Hírek