hírek

Az oxitocin szintje is befolyásolja, miként gondolnak anyjukra a férfiak

A korai gyerekkorukból jó emlékeket őrző férfiak még nosztalgikusabbá váltak anyjuk iránt, amikor az oxitocin nevű hormon szintje magasabb volt náluk, a rossz emlékeket őrzők azonban még kritikusabbak lettek - idézte amerikai kutatók megállapítását a The Daily Telegraph című brit napilap a honlapján (http://www.telegraph.co.uk).
2010.12.01. Hírek

Egymilliárd forintos fürdőfejlesztés Cserkeszőlőn

Egy több éve tartó építkezéssel valósult meg Cserkeszőlőn az a gyógyfürdőfejlesztés, amelynek révén bővültek a téli üzemeltetés lehetőségei, megszüntetve a szezonalitást, és újabb munkahelyek jöttek létre a foglalkoztatási helyzet javítására - mondta Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Szolnok megyei településen a beruházás keddi ünnepélyes átadásán.
2010.12.01. Hírek

Egereknél sikeres a memóriát javító génterápia

Sikeresen teszteltek kísérleti egereken egy génterápiás technikát, amelynek végső célja, hogy az Alzheimer-kórral kapcsolatos memóriagondokon enyhítsen - idézte hétfőn amerikai kutatók eredményét a BBC hírportálja (http://www.bbc.co.uk/news).
2010.12.01. Hírek

AIDS elleni világnap - összefoglaló

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban döntött arról, hogy december 1-ét az AIDS-betegség elleni küzdelem világnapjának nyilvánítja, hogy felhívja a figyelmet a gyilkos kór elleni nemzetközi összefogás szükségességére.
2010.12.01. Hírek

Vizsgálatot indított Szócska Miklós a légi mentőknél

A Magyar Televízió (MTV) Híradója információi szerint Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vizsgálatot indított a légi mentőknél, mert szervezési és kommunikációs zavarok voltak az Országos Mentőszolgálat és a légi mentést végző kft. között.
2010.12.01. Hírek

NET: újra kell fogalmazni a szűrő és megelőző módszereket

Az egészségügyben újra kell fogalmazni a szűrő és megelőző módszereket, olyan módon, hogy azoknak ne csak a szakmai alapja legyen meg, hanem realitása is a megfelelő pénzügyi háttérrel - mondta Papp Zoltán, a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) elnöke a testület soros ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
2010.12.01. Hírek

Az emberkereskedelem is súlyosbítja az AIDS terjedését

Egyedül Dél-Afrikában él több HIV-fertőzött, mint Ázsiában: a vírus terjedését az emberkereskedelem, a kényszerprostitúció és a homoszexualitás tabuként kezelése is súlyosbítja az AIDS szempontjából válságövezetnek tekintett délkelet-ázsiai régióban.
2010.12.01. Hírek