hírek

A cukorbetegek izmosodjanak is!

A cukorbetegeknek izmosodniuk is kell, a legjobb, ha kombinálják az aerob edzést az erősítő jellegűvel, mert így csökken a legjobban vércukorszintjük - javasolják amerikai kutatók.
2010.11.28. Hírek

Az erek védelme nem okoz májkárosodást

A koleszterincsökkentő sztatin alapú gyógyszerek egy májenzim gátlása útján hatnak, de nem rontják a máj működését. Görög kutatók fontos felismerését a világ egyik leghagyományosabb orvosi folyóirata, az angol Lancet közölte.
2010.11.27. Hírek

Koszorúérműtét után is hasznos egy kis alkohol

Nemcsak az egészséges szervezetnek, de a koszorúérbetegek számára is jót tesz a mértékletes alkoholfogyasztók - igazolták olasz kutatók az Amerikai Szív Szövetség (AHA) éves chicagói konferenciáján elhangzott előadásukban.
2010.11.26. Hírek

Két hétig is eltarthat a vizsgálat a soproni kórházban

Várhatóan két hét múlva zárulhat le a soproni Erzsébet Oktató Kórházban az a vizsgálat, amely azt hivatott tisztázni, miként adhattak műtét előtt béltisztító folyadék helyett formalint az egyik betegnek - közölte az intézmény orvosigazgatója az MTI érdeklődésére.
2010.11.26. Hírek

Nem kellene fizetni a beteg kisgyermekek gyógyszereiért

Preferált referenciaársáv-rendszert alakítana ki az egészségügyi államtitkárság a generikus (lejárt szabadalmi védettségű), kémiai úton előállított gyógyszerek társadalombiztosítási támogatására, így ösztönözné nagyobb árengedményekre e gyógyszerek gyártóit - írja a Világgazdaság.
2010.11.26. Hírek

Részleges egyetértés a gyógyszerészi többségi tulajdon előírásáról

Az újonnan, vagyis 2011. január 1-től alapított gyógyszertárak esetében valamennyi szakmai szervezet elfogadta az 51 százalékos gyógyszerészi többségi tulajdonra vonatkozó előírást, abban viszont továbbra sem értenek egyet, hogy a szabályozás a meglévő patikákra is vonatkozzon. A Gyógyszerészeti Egyeztető Tanács megbeszéléseinek eddigi eredményeiről az egészségügyi államtitkárság tájékoztatta az MTI-t.
2010.11.26. Hírek