hírek

UNAIDS: egyre kevesebben fertőződnek meg HIV-vírussal

Egyre kevesebb ember fertőződik meg az AIDS-et okozó HIV-vírussal, és egyre kevesebben halnak bele a betegségbe - derült ki az ENSZ-nek az AIDS elleni küzdelemmel foglalkozó szakosított szervezete (UNAIDS) által kedden közzétett jelentésből.
2010.11.24. Hírek

Feljelenti a HospInvestet az állam

Büntetőfeljelentést tesz a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága a HospInvest Kft. ellen - írja a Magyar Hírlap, amely több forrásból is úgy értesült, hogy a lépést Szócska Miklós államtitkár szerdán jelenti be.
2010.11.24. Hírek

Szívbetegség: örökölt végzet vagy hibás életmód következménye ?

Bizonyos családokban a szívinfarktus akár több generációban is előfordul, de egy friss tanulmány szerint ekkor se genetikai okok idézik elő a halmozott betegséget, hanem a család életmódja és étkezési szokásai hagyományozódnak apáról fiúra. Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetségének idei kongresszusán bizonyítékként két vizsgálat eredményeit ismertették.
2010.11.24. Hírek

Rövidülhetnek a várólisták

Jövőre lazul az évek óta merev gyógyítási korlát az egészségügyi intézményekben, a tervek szerint a kórházaknál 10, a járóbeteg-ellátásban 20 százalékos túllépést engedélyez számukra az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) - mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Sélleiné Márki Mária, az OEP új főigazgatója. Így az engedélyezettnél több gyógyításért is jár fizetség, és rövidülhetnek a várólisták.
2010.11.24. Hírek

Kisgyerekkorban ajánlatos lenne a rutinszerű influenzaoltás

A kisgyermekek különösen érzékenyek az influenzára, ezért rutinszerűen oltani kellene őket influenza ellen - ajánlották meggyőző kutatási eredményeik alapján egy tanulmány szerzői, akiknek munkája a Lancet Infectious Diesases című folyóiratban jelent meg.
2010.11.24. Hírek

Spanyolországban engedélyezik a kegyes halált

2011 márciusában fogja jóváhagyni Spanyolország szocialista kormánya azt a törvénytervezetet, amely a gyógyíthatatlan betegek számára engedélyezi a méltósággal történő eltávozást az életből.
2010.11.24. Hírek

Szamócával a Huntington-kór ellen?

Amerikai tudósok megállapították, hogy a szamóca és egyéb gyümölcsfélék befolyásolják a Huntington-kór lefolyását, ugyanis a bennük található vegyületek késleltetik a betegségre jellemző tünetek kialakulását.
2010.11.23. Hírek

Hallgassunk a gyógyszerészre!

Az Albertai Egyetem kutatói megállapították, hogy ha gyógyszerészeket is bevonják a gyógyítási folyamatba, akkor bizonyos krónikus betegségeket jobb eredménnyel lehet kezelni.
2010.11.23. Hírek