hírek

Allergiás reakciót válthat ki az állandó mobiltelefon használat

Allergiás reakciót válthat ki a mobiltelefonokban található nikkel azoknál, akik szinte megállás nélkül csevegnek a fülükre szorított apró készüléken - figyelmeztettek szakemberek az Amerikai Allergiás, Asztmás és Immunológiai megbetegedések Kollégiumának (ACAAI) éves találkozóján.
2010.11.23. Hírek

Vírusokat észlelő mikroszkópot fejlesztettek ki

A vírusok felépítése olyan egyszerű, hogy nem is lehet egyértelműen az élőlények közé sorolni őket. A parányi kórokozókat általában csak közvetett módszerekkel lehet kimutatni, mivel a mikroszkópok számára túl kicsik. Német kutatóknak azonban most sikerült kifejleszteniük egyfajta vírusmikroszkópot.
2010.11.23. Hírek

Közszolgálati Demonstrációs Bizottság alakult

Közszolgálati Demonstrációs Bizottság alakult a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kezdeményezésére, hogy december elején fellépjen a jövő évi költségvetés és az adótörvények ellen, ha a kormány addig nem hoz döntést a közszolgálati dolgozók csökkenő bérének a kompenzálásáról - mondta Varga László, a SZEF elnöke az OKM Demokratikus Szakszervezet közgyűlésén hétfőn Budapesten.
2010.11.23. Hírek

Évente százmillióan sodródnak szegénységbe az egészségügy miatt

A biztosítás hiánya, a betegségek és az orvosi számlák miatt évente mintegy százmillióan sodródnak szegénységbe a világon - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn Berlinben ismertetett jelentéséből, amely szerint Magyarországon is problémát jelent az ellátások megfizetése.
2010.11.23. Hírek

Szócska Miklós: hamarosan egészségügyi szűrőközpont lesz Devecserben

Két héten belül felállítják Devecserben azt a szűrőközpontot, ahol a lakosság vizsgálatát végzik, és hosszú távra vonatkozóan is foglalkoznak az iszapömlés egészségügyi következményeivel - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára szombaton Devecserben, a diabétesz világnap ünnepségét követő sajtótájékoztatón.
2010.11.22. Hírek