hírek

OKFŐ: szeptember 1-től elindulhatnak a praxisközösségek

A háziorvosi és fogászati ellátás finanszírozására szánt keret 58 százalékkal, 105,5 milliárd forinttal emelkedett az elmúlt évhez képest. Szeptember 1-től a tervek szerint elindulhatnak a praxisközösségek – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).
2021.08.02. Hírek

Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek

A gyógyszerek tárolása a nyári meleg hónapokban fokozott körültekintést igényel. A kánikula az emberi szervezetet is megviseli, s a gyógyszerek szempontjából is kimondottan káros a magas hőmérséklet: általában gyorsul a gyógyszerek hatóanyagainak bomlása, így csökkenhet a készítmények hatása. Egyes esetekben káros bomlástermékek is képződhetnek. Ezért fontos a gyógyszerek megfelelő körülmények között történő tárolása.
2021.07.29. Hírek

Orvos- és egészségtudományi képzésben idén is az SE a legnépszerűbb

Összesen 2269 hallgató nyert felvételt a Semmelweis Egyetem 2021/2022-es tanévére a felsőoktatási ponthatárok július 22-i kihirdetésekor, közülük 150-en önköltséges formában tanulnak majd. Az orvos- és egészségtudományi területen idén is a Semmelweis Egyetem képzésein alakultak legmagasabban a pontszámok.
2021.07.26. Hírek

Jön a parlagfű tömeges virágzása

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) irányítása alá tartozó Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai alapján még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, azonban a szezonkezdet - előrejelzések alapján - a pollenszórás július utolsó napjaiban a parlagfűvel fertőzött területeken már tüneteket okozhat. Virágzó növényeket még csak elvétve találtak Békés, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.
2021.07.23. Hírek