hírek

Antibiotikum-nap: a gyógyszerek helyes használatára hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

Az idei antibiotikum-nap és a hozzá kapcsolódó konferencia a kórházi orvosok figyelmét szeretné felhívni az antibiotikumok helyes használatára, ugyanis a kórházi fertőzések kezelésére legtöbbször ilyen szereket kell felírni - mondta Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2010.11.19. Hírek

Mintegy 2,2 milliárdos fejlesztés a nyíregyházi kórházban

Mintegy 2,2 milliárd forintért új, modern diagnosztikai központ, valamint háromezer adagos konyha és étterem épült a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban; a létesítményeket csütörtökön adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyógyintézetben.
2010.11.19. Hírek

Profi egészségügyi háttér a kajak-kenusok mögött

A jövőben a Semmelweis Egyetem és annak háttérintézményeként a Kútvölgyi Klinika biztosítja a kajak-kenu válogatott olimpiai "A" keretének kiemelt egészségügyi ellátását, valamint tudományos kutatások elvégzésével is segítik a versenyzők felkészülését.
2010.11.18. Hírek

ÁNTSZ: a lakosság felét érinti a pollenszezon

A pollenszezonok kétharmadában a levegő napi pollenkoncentrációja olyan magas, hogy a magyar lakosság felének, tehát mintegy ötmillió embernek tüneteket okoz - közölte Páldy Anna, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Környezetegészségügyi Intézetének főigazgató helyettese.
2010.11.18. Hírek