hírek

Új módszerek a méheltávolításban

Az AAGL (American Association of Gynecologic Laparoscopists) szerint a legtöbb jóindulatú folyamat miatt végzett méheltávolítást vagy hüvelyi úton, vagy laparoszkópia segítségével lenne célszerű végezni.
2010.11.15. Hírek

A felnőttek valószínűleg nem terjesztik a szamárköhögést

A szamárköhögés többnyire gyermekközösségekben terjed, így a tinédzserek és a felnőttek oltása teljesen felesleges lehet - állítják amerikai kutatók, akik a betegség terjedésének társadalmi "mintázatát" vizsgálták, s eredményeiket a Science legújabb számában közölték.
2010.11.15. Hírek

Megszorító csomag a kaposvári kórházban

Adósságállományának növekedése miatt 41 pontos gazdasági intézkedési tervet, megszorító csomagot vezetett be a Kaposi Mór Oktató Kórház novemberben - írta szombati számában a Somogyi Hírlap.
2010.11.15. Hírek

Mikola szerint a járóbeteg-szakellátásban gondok lesznek

Mikola István szerint az egészségügy 2011-es pénzügyi kondíciói egy fenntartható túlélést jelentenek, két kritikus területet is lát azonban: a gyógyszerkasszát és a járóbeteg-szakellátást - a parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnökével a hétfői Magyar Nemzetben jelent meg interjú.
2010.11.15. Hírek

A nők később kerülnek kórházba szívroham után, mint a férfiak

A nők a szívroham első tüneteinek jelentkezését követően hosszabb idő elteltével kerülnek kórházba, és kezdődik meg kezelésük, mint ez a férfiaknál történik - idézte amerikai kutatók megállapítását a The Telegraph című brit napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk/health).
2010.11.14. Hírek

Néhány perces sétával fölbecsülhető a szívműtét veszélye

Bonyolult műszeres mérésekkel igyekeztek megjósolni szívműtétre szoruló, idős betegek műtéti kockázatát, ám egy új vizsgálat szerint ez megfelelően tisztázható annak megfigyelésével, hány métert tesz meg a páciens a kórház folyosóján hat másodperc alatt. Kanadai kutatók tanulmánya az Amerikai Szívgyógyász Kollégium folyóiratában jelent meg.
2010.11.13. Hírek