hírek

Új egészségügyi centrumot avattak Abonyban

Új egészségügyi központot adtak át csütörtökön Abonyban, a létesítmény korszerű feltételeket teremt nemcsak a Pest megyei kisváros, hanem a környező települések lakóinak járóbeteg-szakellátásához is.
2010.11.13. Hírek

OEP-támogatásra vár a kaposvári Kaáli Intézet

OEP-támogatásra vár a Kaáli Intézet nyolcadik hazai, kaposvári meddőségi centruma, amely lassan kimeríti önkéntes keretét; az alig két hónappal ezelőtti megnyitáskor száz költséges megtermékenyítést vállaltak kedvezményesen - írta csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.
2010.11.12. Hírek

Génmutáció prognosztizálja a leukémia kimenetelét

Egyetlen génmutáció megléte vagy hiánya alapján lehet prognosztizálni a fehérvérűség egy bizonyos formájának, az akut myeloid leukémiának (AML) a kimenetelét - állítják amerikai tudósok, akik kutatásaikról a New England Journal of Medicine csütörtöki számában adták közre tanulmányukat.
2010.11.12. Hírek

Tovább nőtt a kolera áldozatainak száma Haitiban

Már 724 halálos áldozata van a Haitiban tomboló kolerajárványnak, és országszerte 11 ezerre nőtt azok száma, akiket a betegség tüneteivel szállítottak kórházba - közölte csütörtökön az egészségügyi minisztérium, amely előző nap még 643 halottról és 10 ezer kórházi betegről számolt be.
2010.11.12. Hírek

A NEK átláthatóbb egészségügyi koncepciót vár a kormánytól

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) egy átlátható, rendszerbe ültethető egészségügyi koncepciót vár a kormánytól, mivel álláspontja szerint az egészségügyi államtitkár által a múlt héten bemutatott vitairat számos ellentmondást tartalmaz - mondta Pós Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke a NEK csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
2010.11.12. Hírek