hírek

Kórházi ágyrajáró

Kórházról kórházra járva éldegél egy férfi Csehországban betegnek mímelve magát. Az egészségbiztosító azonban most megelégelte a dolgot, és pert indított az 57 éves férfi ellen.
2010.11.11. Hírek

Iszapömlés - ÁNTSZ: nem volt egészségügyi katasztrófahelyzet

A vörösiszap katasztrófa kapcsán az egészségügyi ellátás nem volt veszélyben, ezért a regionális tisztiorvosnak nem is kellett volna kihirdetni az egészségügyi katasztrófahelyzetet - közölte az Állami Népegészségügyi Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
2010.11.11. Hírek

A gyógyszer hatásos, de gyakoribb a mellékhatás, mint állítják

Szívbetegek millióinak számára alapvetően fontos az ACE-gátló gyógyszerek szedése, ám a gyári ismertető, sőt az amerikai orvosi gyógyszerkönyv szerint is kellemetlen mellékhatása sokkal ritkább, mint ahogy a valóságban előfordul. A betegek és az orvosok pontos tájékoztatását kérik vezető szívgyógyászok abban a cikkben, mely az American Journal of Medicine novemberi számában jelent meg.
2010.11.11. Hírek

WHO: a biszfenol-A kiürül a vizelettel

Az elterjedten alkalmazott műanyagadalék, a biszfenol-A (BPA) túlnyomórészt kiürül a vizelettel, és nem halmozódik fel a szervezetben - hozta nyilvánosságra állásfoglalását szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2010.11.11. Hírek

A H1N1 elleni alapból lesz pénze a kórházaknak

Jogszabályt módosítana a szaktárca annak érdekében, hogy az ágazati költségvetésben a H1N1 vírus okozta megbetegedések kezelésére szánt 500 millió forintból megmaradt mintegy 240 millió forintot a vörösiszap-katasztrófa sérültjeinek ellátásában részt vett intézményeknek juttathassa - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.
2010.11.11. Hírek

Egészségügyi bizottság: igen a jövő évi büdzséjavaslatra

A kormány szerint a jövő évi költségvetésben az ideihez képest jelentős különbség nincs, az ellenzék szerint a Fidesz által korábban hangoztatott újraélesztés helyett "gyenge beöntést kap" az ágazat a költségvetés révén - hangzott el szerdán az Országgyűlés egészségügyi bizottságában. A grémium kormánypárti többsége általános vitára alkalmasnak találta a 2011-es büdzséjavaslatot.
2010.11.11. Hírek

Doktoranduszok szövetsége: alapértékeiben támogatható az új felsőoktatási törvény koncepciója

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) alapértékeiben és irányultságában támogathatónak tartja az új felsőoktatási törvény koncepcióját, mert az egyértelműen a felsőoktatás minőségi megújítását szolgálja - közölte Kucsera Tamás Gergely, a DOSZ elnöke kedden az MTI-vel. A szervezet szerint ugyanakkor elengedhetetlen a doktori ösztöndíjak növelése.
2010.11.10. Hírek