hírek

Haitiban már a fővárosban is fertőz a kolera

Átterjedt a kolerajárvány Haitiban a fővárosra, Port-au-Prince-re is, fenyegetve a közel 3 milliós lakosságot, amelynek csaknem a fele egészségtelen sátortáborokban él a január 12-i földrengés óta.
2010.11.10. Hírek

Szívinfarktus után már egy hétig sem kell kórházban feküdni

Aligha van súlyos betegség, melynek heveny időszakára vonatkozólag olyan mértékben sikerült csökkenteni a kötelező kórházi kezelés időtartamát, mint a szívinfarktus. Amerikai kutatók azt vizsgálták, hogy az ápolási időtartam rövidülése befolyásolja-e az infarktus utáni szövődmények gyakoriságát vagy a betegek életkilátásait.
2010.11.10. Hírek

Tárgyalnak a patikaszabályozásról

Várhatóan mégsem kerül szerdán a kormány elé a patikák üzemeltetését is szigorító egészségügyi salátatörvény, ugyanis a gyógyszertár-alapításra és -működtetésre vonatkozó tervezett szabályozások olyan éles ellenállásba ütköznek, hogy délután az egészségügyért felelős államtitkárság tárgyalóasztalhoz ül a szakma képviselőivel a Gyógyszerügyi Egyeztető Tanácsban - írta a Népszava szerdán.
2010.11.10. Hírek

Világeseményekből tömeges fertőzések

A Lancet orvosi szakfolyóirat szervezésében tartott a tömegesemények és a gyógyászat kapcsolatát vizsgáló szimpóziumon olyan eszközt mutattak be, amely segítségével jobban fel lehet készülni az eseményeken, rendezvényeken felbukkanó egészségügyi kockázatokra.
2010.11.09. Hírek

Hurrikán pusztított Haitin, súlyosbodik a kolerajárvány

Legalább húsz ember meghalt és 36 megsebesült, amikor a Tomas hurrikán a hétvégén átvonult Haitin - jelentették be hétfőn. A forgószél nyomában keletkező áradások az ország eddig kolera által érintetlen részein is terjeszteni kezdték a járványt.
2010.11.09. Hírek