hírek

Papcsák: KEHI-feljelentés világkiállítás- és Omninvest-ügyben

Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja körüli ügyben hűtlen kezelés és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt - közölte Papcsák Ferenc pénteken. A leköszönő elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatóján tudatta azt is, hogy a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. ügyében szintén feljelentést tesz a KEHI. Részjelentés készült kaszinóügyben is.
2010.11.08. Hírek

Mentőtisztre támadtak a fővárosban

Rátámadtak egy mentőtisztre a fővárosban szombatra virradóra, a rendőrség két nő és két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.
2010.11.08. Hírek

Áram alatt jobban számolunk

Bizonyos agyterületek elektromos ingerlésével segíteni lehet a számolási nehézségben, azaz diszkalkuliában szenvedőkön - állítják brit kutatók.
2010.11.08. Hírek

Javult a magas vérnyomás földerítése és ellátása

Több évtizedes szűrővizsgálati programok, médiakampányok és szakorvosi erőfeszítések után az Egyesült Államokban mérhetően javult a leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség, a magas vérnyomás diagnosztikája és kezelése - derült ki központi statisztikai jelentésből, amely az utóbbi tíz év adatait ismerteti.
2010.11.08. Hírek

A fájdalmat is beképzelhetjük magunknak

A fájdalom is eldőlhet a fejben - derítették ki német kutatók. Egy ideje ismert, hogy a pozitív gondolatok gyorsíthatják a felépülést, de fordítva a negatív gondolkodás is hatással van fájdalomérzetünkre.
2010.11.08. Hírek

Az omega-3 zsírsavak hatástalanok az Alzheimer-kórban

Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó tabletták hatástalannak bizonyultak az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél - erre a következtetésre jutottak amerikai kutatók, akik vizsgálataikról a JAMA (Journal of the American Medical Association) legújabb számában számoltak be.
2010.11.07. Hírek