hírek

Szakmai szervezetek: a kormánynak sürgős intézkedéseket kell tennie orvosok megtartása érdekében

Szakmai szervezetek szerint a kormánynak sürgős intézkedéseket kell tennie az orvosok megtartása érdekében; úgy látják, hogy az egészségügyi dolgozók pályaelhagyásának és külföldre vándorlásának folyamatát csak úgy lehet visszafordítani, ha a kezdő szakmabeliek számára jól követhető életpálya modellt dolgoznak ki, amelyhez magasabb bérezés is társul.
2010.11.05. Hírek

Szócska Miklós bemutatta az állami egészségügyi modellt

Az egészségügy megmentését célzó Semmelweis Terv egyebek között a racionális területi és szervezeti integráció megvalósítására helyezi hangsúlyt - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön a Világgazdaság című napilap által szervezett Merre tovább egészségügy? című konferencián, kiemelve a vitairat egyik pontját.
2010.11.05. Hírek

Új ORKA verzió került kiadásra október 29-én

A receptkitöltő alkalmazás új verziója a novemberi gyógyszertörzs változásaival kapcsolatos módosításokat tartalmazza. A novemberi PUPHA gyógyszeradatainak aktualizálása kizárólag az ORKA verziófrissítését követően fog lefutni hiánytalanul.
2010.11.05. Hírek

Páciensoktatási program felnőtt cukorbetegeknek

Az IDF felhívása alapján az „Alapítvány a cukorbetegekért” a Magyar Diabetes Társaság (MDT) szakmai támogatásával kétéves páciensoktatási lehetőséget kínál az ország cukorbetegeinek és szervezeteiknek. Célja, a korszerű, szakmai alapokon nyugvó páciensoktatás a felnőtt cukorbetegeknek és közösségeiknek.
2010.11.04. Hírek

Kivonják a forgalomból a mérgező homeopátiás gyógyszert

Sok kicsi gyereknek a fogzás folyamata kellemetlen, ezért sokféle készítmény van forgalomban, melyek ezt kívánják enyhíteni. A legújabb vizsgálatok szerint egy homeopátiás készítmény mérgezést okozhat a fogzás miatt ezzel kezelt gyermekeknek, ezért az illetékes amerikai hivatal azonnal kivonta a forgalomból.
2010.11.04. Hírek

Még mindig terjed a kolera Haitin

Haitin szombat óta 105 újabb halálos áldozatot szedett a kolerajárvány, amelyben összesítve így már 442 ember vesztette életét - közölték szerdán az egészségügyi hatóságok.
2010.11.04. Hírek

A depresszióból felépült kamaszok gyakran visszaesnek

A gyógyszeres, pszichoterápiás vagy mindkét kezelést kapott depressziós kamaszok közül mintegy minden második a felépülését követő öt éven belül visszaesett - állapították meg hétfőn közzétett tanulmányukban amerikai kutatók.
2010.11.04. Hírek

Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége szerint romlani fog a gyógyszerellátás

A meglévő patikák bezárásával, a fiatal gyógyszerészek ellehetetlenítésével, a betegellátás színvonalának romlásával jár majd, ha jövőre életbe lép a gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítása - mondta Korodi Karolina, a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
2010.11.04. Hírek